Son 5-6 yıldır, daha az eşya ile yaşamaya, daha sade yaşamaya, ihtiyacım olmayan tüm eşyalarımı ihtiyacı olan kişilere dağıtmaya çalışıyorum. Bu yıl kendime her hafta bir kitap okuma hedefi koyduğumda ise, biriktirdiğim eşyaların büyük bir bölümünü kitapların oluşturduğu ve her hafta yenisi eklendikçe kitaplıkların büyümesi gerekeceğini farkettim. Hal böyle olunca, kitaplıktaki kitaplarımı benim kadar sevecek, kıymetini bilecek insanlarla paylaşmaya karar verdim ve blogumun instagram hesabı olan @cokokuyancokgezen üzerinden kitaplığımda yer alan gezi kitapları arasından bir kısmını dağıtmaya karar verdim. Gezi kitaplarının bir kısmını bir kampanya yaparak dağıttım ama merak edenler için bu birbirinden güzel gezi kitabı listesini de blogumda paylaşmak istedim.

Birbirinden Güzel 20 Gezi Kitabı
Birbirinden Güzel 20 Gezi Kitabı

Hediye Ettiğim Gezi Kitapları

Instagram üzerinden #18gün18kitap etiketi ile hergün bir kitap paylaştım ve o kitabı neden istediğine dair yorum yapanlar arasında her gün bir kişiye o kitabı hediye ettim. Ben kampanyaya başlayınca bazı yazar ve yayın evlerinin dikkatini çekti ve başta 18 olarak başladığım kitap sayısı 26’ya çıktı ve 19 günde 26 kitap dağıtmış oldum. Bundan sonra da zaman zaman yapacağım kampanyalarla gezi kitapları dağıtmaya devam etmek istiyorum.

Çok Okuyan
Çok Okuyan
  1. Hayata Yolculuk:  Hasan Söylemez’in yazdığı ve Türkiye’de bisikletle yaptığı geziyi anlatan bu kitabı paylaştığımda Hasan 3 kitap da kendisinin hediye etmek istediğini söyledi. Böylece bir yerine dört tane Hayata Yolculuk kitabı hediye etmiş olduk. Sevgili Hasan Söylemez’e destekleri için çok teşekkür ediyorum. Hayata Yolculuk kitabını satın almak için tıklayın.
  2. Sırt Çantalı Gezginlere Latin Amerika: Şeref Pınarcı tarafından yazılmış olan bu kitabı Güney Amerika seyahatim öncesinde satın almış ve Şeref abinin rotası ile benimki çok paralel olduğu için kendisine ulaşıp Güney Amerika gezi rotası hakkında fikirlerini almıştım. Latin Amerika’ya gitmek isteyenler için güzel bir kaynak.
  3. Pigmelerle Dans:  Meltem Yaşar’ın Afrika’ya taşınma ve taşındıktan sonraki ilk yıl yaşadıklarını konu alan bu kitap sadece bir gezi kitabı değil, keyifli bir roman aynı zamanda. Pigmelerle Dans kitabı hakkında yazdığım değerlendirme yazısına da göz atmanızı öneririm.Pigmelerle Dans kitabı değerlendirme yazısı  Pigmelerle Dans kitabını satın almak için tıklayın.
  4. Moğolistan Günlüğü:  Yıldırım Büktel’in Moğolistan seyahatini anlattığı Moğolistan günlüğü kitabı, Moğolistan’a gitmeden önce bana hediye gelen kitaplardan biriydi. Kitaptan daha güzel hediye olabilir mi? Moğolistan Günlüğü kitabı değerlendirme yazısı Moğolistan Günlüğü kitabını satın almak için tıklayın.
  5. Yaşamımdan Süzülen Afrika:  Figen Gündüz Letaconnoux’un 6 kitabından biri olan Yaşamından Süzülen Afrika, Afrika seyahatlerim öncesinde aldığım kitaplardan biri idi. 18 gün 18 kitap kampanyası sırası sevgili Figen bana 3 kitabını hediye göndererek çok güzel bir jest yaptı. Kitapları okuduktan sonra onları da yeni sahiplerine ulaştırmaktan mutluluk duyacağım.
  6. Evsiz – Bir Göçebe Kadar Özgür:  Paivi Kannisto ve Santeri Kannisto çiftinin işlerini bırakıp yola çıkma hikayelerinin yanı sıra kendileri gibi evsiz yaşayanların hayatlarından da izler bulacağınız bu kitap sırt çantalı gezginler için birebir, tek sorunu çevirisinin çok kötü olması. Evsiz kitabını satın almak için tıklayın.
  7. Rüzgara Karşı: Dünyayı bisikletle en kısa sürede dolaşarak Guiness Rekorlar Kitabına giren Juliana Buhring’in kendi hikayesini anlattığı kitabı Rüzgara Karşı kitabını vermek istediğimde yayın evi olan Garaj Kitaplar, 5 kitabı hem de yazarından orijinal imzalı olarak vermek istediklerini iletti. Böylece Rüzgara Karşı çok daha fazla kişiye ulaşacak. Kitaplar İtalya’dan geleceği için biraz zaman alacak sadece 🙂 Rüzgara Karşı kitabı değerlendirmesi  Rüzgara Karşı kitabını satın almak için tıklayın.
  8. Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 1:  Mehmet Genç’in Güney Amerika seyahati sırasında yazdığı ilk kitabı olan Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 1 kitabı, uzun zaman çok satanlar listelerinde kalmış, Mehmet’in seyahati gibi bildiğimiz gezi rehber kitaplarından farklı, kabilelerin hayatlarına dokunabileceğiniz bir kitap. Çok sürükleyici ve bir solukta okunabilecek bir kitap. Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 1 kitabını satın almak için tıklayın.
  9. Latin Amerika – Alternatif Bir Gezi Rehberi:  Okan Okumuş’un Alternatif Bir Gezi Rehberi kitap serisinin Latin Amerika’yı anlattığı kitabı Brezilya, Arjantin, Patagonya, Kolombiya, Küba, Meksika, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Peru ve Bolivya’da turist gibi değil gezgin gibi gezmek isteyenlere tüyolar içeriyor. Latin Amerika kitabını satın almak için tıklayın.
  10. Bir Gezi, Bin Renk:  Hep yabancı ülkeleri anlatan gezi kitapları yok elbette. Hüseyin Şengül tarafından yazılmış olan ve Türkiye’nin İç ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini anlatan bu kitabı ben de ilk Güneydoğu seyahatlerimden önce almıştım.
  11. Elia ile Yolculuk:  Zülfü Livaneli’nin kaleminden ünlü sinema ustası Elia Kazan’ın memleketi olan Kayseri’ye yaptığı yolculuğu anlatan bu kitap, Livaneli’nin lezzetini taşıyan bir çırpıda okuyabileceğiniz bir kitap. Elia ile Yolculuk kitabını satın almak için tıklayın.
  12. Nepal – Dünyanın Çatısına Yolculuk:  Melih Eriş’in yazdığı Nepal, Dünyanın Çatısına Yolculuk Kitabı Nepal’e gidecekler için bir gezi rehberi niteliğinde hazırlanmıştır.
  13. 5 Kıtadan:  Timur Özkan’ın 5 farklı kitadaki gezdiği yerlerden kolaj yaptığı bu kitap, aynı zamanda Türkiye’den de gezi rotalarını içeriyor. Timur abinin daha sonra 6 Kıtadan ve 7 Kıtadan isimli kitapları da basıldı. 5 Kıtadan kitabını satın almak için tıklayın.
  14. Başka Türlü Bir Şey:  Özcan Bostancı’nın yazdığı kitap, Özcan ve arkadaşı İsmail’in dünya turlarını anlatıyor. Onları dünya turlarına çıktıklarında takip etmeye başlamıştım. Döndükleri ve kitaplarını yazdıkları zamanları da dün gibi hatırlıyorum. Bir dönem çok satanlar listesinde yer alan bu kitapla ilgili notlarım Başka Türlü Bir Şey kitabı değerlendirme yazısında yer alıyor.
  15. Katmandu’da Ev Hali:  Elif Köksal’ın Katmandu’da Ev Hali kitabı, Katmandu’da yaşayan Elif’in hikayesini anlatıyor. Katmandu’da hayat nasıl merak ediyorsanız bu kitap size göre. Katmandu’da Ev Hali kitabını satın almak için tıklayın.
  16. Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2:  Mehmet Genç’in ikinci kitabı Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2 kitabı bizi bu kez İran, Pakistan, Afganistan gibi az gidilen yerlere götürüyor. Mehmet’in dilini çok sevdiğim için bu kitabı da tek solukta okudum. Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2 değerlendirme yazısı ilginizi çekebilir. Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2 kitabını almak için tıklayın. 
  17. Şapkanın Altındaki Kıta Latin Amerika:  Güney Amerika seyahatim öncesinde aldığım pek çok kitaptan biri de Oya Ayman’ın bu kitabı idi. Latin Amerika’yı farklı gözlerden okumak, farklı yazarların kendi dünyalarına yolculuk etmek isteyenlere tavsiye ederim.
  18. Tur Afrika: Ali Eriç’in kendi aracı ile tek başına çıktığı Afrika yolculuğunu anlattığı bu kitabı, Afrika’ya uzun seyahat etmeyi planlayanlara ilham verecek bir yol kitabı. 18 gün 18 kitap kampanyasının son kitabı idi Tur Afrika. Tur Afrika kitabı değerlendirme yazıma göz atabilirsiniz. Tur Afrika kitabını satın almak için tıklayın.
  19. 4 Kıtadan:  18 gün 18 kitap kampanyasının son günü Gezgin Zirvesi vardı ve orada katılımcılardan biri gezi kitaplarını bulabileceğimiz bir kütüphane var mı diye sordu. Kütüphane yoktu ve benim kampanya dışında gezi kitaplarını toparlayan başka bir etkinlik de olmamıştı. Soruyu soran kişiye birkaç kitap hediye etmek istedim. Bu vesile ile Timur Özkan’ın 4 Kıtadan kitabını kampanyadan bağımsız olarak hediye vermiş oldum. 4 Kıtadan kitabını satın almak için tıklayın.
  20. Gezgin Gözüyle Hindistan ve Yakın Asya:  Gezgin Zirvesi’nde hediye etttiğim bir diğer kitap da kolektif yazarlı, editörlüğünü yine Timur Özkan’ın yaptığı Gezgin Gözüyle Hindistan ve Yakın Asya kitabı oldu. Hindistan, Sri Lanka, Nepal, Bhutan, Bangladeş, Moğolistan gibi pek az yazarın kitabına konu olan ülkelerle ilgili bilgiler bulabileceğiniz bir kitap bu. Gezgin Gözüyle Hindistan ve Yakın Asya kitabını satın almak için tıklayın.

Bu kitap kampanyası yazarlarla, yayın evleri ile kitap ihtiyacı olan okullarla, kitaplarını dağıtmak isteyen benim gibi blog yazarlarlarıyla pek çok bağlantı kurmama vesile oldu.

Gezi kitapları ile ilgili kampanyalara devam etmeyi planlıyorum, kampanyaları takip etmek için sosyal medya hesaplarımı takibe alabilirsiniz.

Instagram: @cokokuyancokgezen

Facebook: @Cokokuyancokgezen

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

2 Yorumlar

Yorumunuzu Yazın