Meksika Vizesi Nasıl Alınır? Meksika Vizesi için Gerekli Evraklar

0
116

Meksika, Türk Vatandaşlarından vize isteyen ülkeler arasında yer alıyor. Meksika vizesi nasıl alınır, Meksika vize ücreti, Meksika vizesi almaya gerek olmayan durumlar ve Meksika vizesi ile ilgili merak ettiğiniz herşeyi bu yazıda bulacaksınız!

Meksika vizesi nasıl alınır?
Meksika vizesi nasıl alınır?

2019 yılı Mart ayının sonunda eşimle birlikte Meksika’ya gideceğiz. Yolculuk hazırlıkları, Meksika gezi rotası filan derken iş geldi vize başvurusu yapmaya. Meksika vizesi ile ilgili deneyimlerimi bu yazıda paylaşmak istedim.

Meksika Vizesi Başvurusu

Eğer Meksika’ya; turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle gidiyorsanız, havayoluyla seyahat etmek şartıyla 30 gün geçerli tek girişli vize alabiliyorsunuz. Meksika vize başvurusu için Meksika vizesi bilgi formunu doldurarak işlem yapabilirsiniz. Başvuru formunu doldurduktan sonra size gelecek olan vize e-vize olacak. Onaylanmış olan formunuzun çıktısını yanınıza almanız yeterli, Sri Lanka vizesinde olduğu gibi online bir onay yazısı oluyor elinizde..

Eğer pasaportunuzda geçerli Amerika vizesi varsa, Meksika vizesi için başvuru yapmanıza gerek yok! Geçerli Amerika vizenizin olduğu pasaportunuzu yanınıza alarak Meksika’ya girebiliyorsunuz.

Meksika Vize Ücreti

Meksika vizesi almanın en güzel yanı, turistik olarak ülkeyi ziyaret ediyorsanız, Meksika vize ücreti olmaması 🙂 En sevdiğimiz ülke tipi, Türk Vatandaşlarından vize istemeyen veya vize ücreti almayan ülkeleri ekstra seviyorum.

Meksika Vize Süresi

Meksika elektronik vizesi (SAE) ülkeye tek giriş hakkı verir. Meksika vizesi başvurunuzu yaptıktan sonra 30 gün içinde ülkeye giriş yapmanız gerekiyor. Kalış süresi olarak da 180 gün veriyorlar.

Meksika Vizesi için Gerekli Evraklar

Geçerli Amerika vizeniz yoksa aşağıdaki evrakları hazır bulundurmanız gerekiyor.

  • Meksika vizesi başvuru formu (e-vize olarak onaylanmış form),
  • Pasaportunuzun kimlik bilgileri ve fotoğrafın olduğu sayfanın fotokopisi,
  • 1 adet vesikalık fotoğraf

Geçerli Amerika vizeniz varsa; uçakta size verilen bir gümrük formu olacak, onu doldurmanız pasaport kontrolünde pasaport polisine bu formu göstermeniz yeterli olacak.

Meksika Vizesi Almaya Gerek Olmayan Durumlar

Meksika Milli Göçmen Enstitüsü, 1 Mayıs 2010 tarihinde yayınladığı bildiri ile pasaportlarında geçerli Amerika Birleşik Devletleri vizesine sahip olan yabancı uyruklu kişilerin; Meksika’ya turistik, iş amaçlı ya da transit olarak gitmeleri durumunda Meksika vizesinden muaf tutulacaklarını duyurmuştur. Yani, pasaportunuzda geçerli bir Amerika vizeniz varsa Meksika’ya turistik, ticari ya da transit geçiş amacıyla vizesiz olarak giriş yapabilirsiniz.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik pasaport sahipleri Meksika vizesinden muaftır.

Yeşil Pasaportlular için Meksika Vizesi

Meksika konsolosluğu sitesinde yer alan bilgiye göre; Elektronik vize sistemi sadece Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri içindir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti hususi (yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahibi iseniz, ilgili vize için en yakın Meksika Konsolosluğuna başvurmalısınız.
Hususi (yeşil) veya hizmet (gri) pasaport sahipleri elektronik vize ile Meksika’ya giremez.

Meksika beni çok heyecanlandıran ülkelerden bir tanesi, vize süreci kolay, ücretsiz, ülkeye girişte her türlü kolaylığı sağlıyor, umarım seyahatimiz de bu kadar güzel geçer!

Yolda Kalın!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here