Gelelim keyifli geçen bir Meksika gezisinin dikenli detaylarına. Meksika gezisi maliyeti ne kadar oldu, ulaşıma, uçak biletlerine, yeme-içmeye, müze girişlerine ne kadar verdik, daha ucuza mal edebilir miydik, nereden kıstık, nerede bonkör davrandık hepsi bu yazıda sizi bekliyor!

Meksika gezisi maliyeti
Meksika gezisi maliyeti

Meksika Gezisi Toplam Maliyeti

Bir haftalık Meksika gezimizin kişi başı maliyeti 1277 Usd olmuş. Bu seyahate kocamla birlikte gittik, yani konaklama, araç kiralama gibi masraflarımızı yarı yarıya paylaştığımızı dikkate almanızı önereceğim.

Meksika gezisi maliyet kalemlerini ana başlıklar haline getirmeye çalıştım, maliyetlerin tamamını Usd cinsinden yazdım, bazı rakamları çok küsüratlı olmasın diye yuvarladım, tam rakamlarını ilgili yerlerin gezi yazılarının içinde Meksika Pesosu cinsinden ayrıca yazacağım (inşallah :)).

Maliyet hakkında bir sahibi olmak ve kaç gün nasıl bir rotada gezdik anlamak için Meksika gezi planı yazıma da göz atmanızı öneririm.

Meksika Gezisi Ulaşım Maliyeti

Meksika gezimizin ana maliyet kalemi pek çok seyahette olduğu gibi ulaşım. 1277 Usd olan toplam maliyetimizin 798 Usd’sini ulaşım için harcamışız.

  • İstanbul-Mexico City gidiş-dönüş uçak biletlerimizi Air France’ın Black Friday kampanyası ile yola çıkmadan 5 ay kadar önce, 543 Usd’ye almıştık.
  • Gezimizin 5 günü Yucatan Yarımadası’nda geçtiği için, Mexico City’den Yucatan Yarımadası’nın başkenti sayılan Merida’ya uçtuk. Mexico City-Merida gidiş-dönüş uçak biletleri Interjet havayolları ile 147 Usd tuttu. Meksika içinde uçuşları daha ucuz olan havayolu şirketleri de vardı ama internette çok fazla uçuş iptali yazısı okuğumuz ve zamanımız kısıtlı olduğu için Interjet’i tercih ettik.
  • Yucatan Yarımadası’nda hızlı hareket edebilmek ve istediğimiz yerde durma, kalma esnekliğimiz olsun diye araç kiraladık. 5 gün araç kiralama toplam 68 Usd tuttu, kişi başı 34 Usd maliyeti olmuş oldu. Aracımız orta sınıf, otomatik vites bir Chevrolet idi, hiç lüksü olmayan ama işimizi gören bir araç oldu. Meksika’da trafikteki araçların çoğu Chevrolet.

Meksika’da araç kiralama fiyatlarını görmek için tıklayın.

  • 5 günlük benzin harcaması toplam 60 Usd, kişi başı 30 Usd oldu.
  • Yucatan Yarımadası’nda Valladolid, Cancun, Tulum arasında hızlı ilerlemek için otoban kullanmak gerekiyor. Otoban geçiş ücreti olarak toplam 34 Usd ödemişiz, kiş başı 17 Usd.
  • Araç kiralayınca otopark ücreti de kaçınılmaz olarak peşinden geldi. Şehir merkezlerinde sadece Merida’da otoparka araç bıraktık, onun dışındaki şehirlerde sokak aralarında sorun olmadı. Yucatan yarımadasındaki antik kentlerin hepsi ise otopark ücreti alıyor, onlara toplam 7 usd ödemişiz.
  • Teotihuacan Antik Kenti’ne yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk ile Mexico City’den otobüs ile gittik. Gidiş-dönüş otobüs 6 usd tuttu.
  • Mexico City’de sık sık Uber kullandık, havaalanından şehir merkezine 20TL tutuyor mesela, çantalarımızla metroda in-bin yapmaya değmez dedik. Sonra alışınca uzak mesafeler için Uber kullandık. Son derece güvenilir ve pratik Uber, ben zaten tam bir Uber sever olduğum için rahatlıkla kullandık. Uber Taksi harcamalarımız kişi başı 13 usd tutmuş.
  • Mexico City’de oldukça geniş bir metro ağı var. Hemen hemen her yere metro ile ulaşabilirsiniz ve tek yön bilet 5 peso yani 0,23 Usd. Biz de Uber kullanmadığımız zamanlarda metro kulladık, Metro harcamaları 1 usd bile tutmamış.

Meksika Gezisi Konaklama Maliyeti

Meksika’da 8 gece otel konaklaması yaptık. Kaldığımız yerler genelde merkezi ve temiz olması kriterini tutturan mütevazi ve şirin yerlerdi. Kişi başı toplam konaklama maliyetimiz 137,5 Usd olmuş. Yani gecelik ortalama 17 usd. Bazı kaldığımız yerlerde kahvaltı vardı, bazılarında yoktu. İlk gece Merida’da kaldığımız yer dışında genel olarak memnun kaldım. Aşağıda kaldığımız otellerin linklerini paylaşıyorum:

Linklere tıklayarak kaldığımız yerlerin güncel fiyat bilgilerine, fotoğraflarına ve yerlerine ulaşabilirsiniz.

Bu arada Booking.com üzerinden otel rezervasyonlarınızı aşağıdaki bağlantı üzerinden yaparsanız, otel harcamınızın %10’u kadar tutarı Booking.com size konaklama sonrası iade edecek.

Booking.com’dan rezervasyon yapmak için tıklayın!

Meksika Gezisi Yeme-İçme Maliyeti

Her seyahatimizde, yol boyunca yiyip içtiğimiz herşeyi, market ve suya varana kadar herşeyi not alıyorum. Meksika’da kişi başı 124 Usd’lik yeme-içme harcamamız olmuş. 9 gün yiyip içtik diye düşünürsek günlük 13-14 usd civarında yeme-içmeye para ödemişiz.

Meksika Gezisi Yeme-İçme Maliyeti
Meksika Gezisi Yeme-İçme Maliyeti

Meksika’da çeşme suyu içilmesi tavsiye edilmiyor, hava da çok sıcak olunca çılgınca su tükettik. Onun yanında tacolar, margaritalar derken günlük 13-14 Usd hiç fena değil. Meksika’nın meşhur yemeği Tacolar 10-50 peso arasında değişiyor. Sokakta yerseniz tanesi 10 peso (yaklaşık 0,50 usd), güzel bir mekanda yerseniz 50 peso’ya kadar çıkabiliyor. Büyüklükleri, içerikleri çok değişken onu ayrıca Meksika yemekleri yazımda anlatacağım.

Meksika Gezisi Ören Yeri ve Müze Giriş Maliyetleri

Meksika’da ören yeri giriş ücretlerinde kesinlikle bir standart yok. Şehir içinde küçük bir müze de 75 peso, koca antik kent Teotihuacan da 75 peso giriş ücreti alıyor, ama bunun yanında Chichen Itza girişi 481 peso ve bir de 80 peso otopark ücreti veriyorsun… Cenote Zaci girişi 30 peso iken, Dos Ojos girişi için 380 peso ödüyorsun. Cenoteleri işletenlerin hepsi ayrı işletmeler bu nedenle belli bir fiyat politikası yok ama müze ve ören yerlerinde bir standart olmasını beklerdim.

Meksika Gezisi Ören Yeri ve Müze Giriş Maliyetleri
Meksika Gezisi Ören Yeri ve Müze Giriş Maliyetleri

Gelelim detaylara;

  • Tulum’da 2 cenote dalışı, ulaşım ve atıştırmalıklar için 120 Usd ödedik kişi başı.
  • Müze ve ören yerlerine giriş için 97 usd ödemişiz. 27 Usd ile en pahalısı Chichen Itza, 23 Usd ile Uxmal antik kentleri.

Tüm bu harcamaları takip etmek için PayBack adında offline çalışan bir uygulama kullanıyorum. Eğer siz de seyahat masraflarınızı takip etmek istiyorsanız faydalanabilirsiniz.

Hafızalarımıza kazınan, tadı damağımızda kalan çok keyifli bir gezi oldu bizim için Meksika. Ucuz uçak bileti yakalanınca kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri.

Yolda Kalın!

Yeni yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf, video için sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın! 

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

10 Yorumlar

  1. Aralık 2018 de 20 günlük meksika seyehatimiz oldu.Gitmeden endişelerimiz vardı ama,gezdikçe oldukça yersiz olduğunu anladık,otobüsle toplamda 3,000 km yol yaptık dönüş uçakla,fırsatımız olursa tekrar gitmeyi düşündüğüm tek ülke diyebilirim.

Yorumunuzu Yazın