Gürcistan’ın başkenti olan Tiflis, 4000 yıllık kadim bir şehir. Şehirde Gürcistan tarihi ve kültürü ile ilgili görülecek pek çok yer…
Kardeş ülke Azerbaycan ile önce kapı vizesi, sonra 90 günlük vize muafiyeti derken sonunda Azerbaycan ile Türkiye arasında vize uygulamasının…
Hamur işleri ve et yemekleri yanında da nefis şarap. Batum’da ne yenir, nerede yenir bir bakacak olursak; haçapuri ve hınkal en çok göreceğiniz yemekler.
Batum, Gürcistan’ın Bodrum’u diyebileceğimiz, gece hayatı, uzun plajları, kumarhaneleri ile eğlence arayanlar için tam bir cennet. Vizesiz, hatta pasaportsuz olarak…
Gürcistan seyahatimden sonra en çok gelen soruların başında “Gürcistan’da nerelere gitmeliyiz?” oldu. Ben de sırt çantalı gezginler uygun olacak bir…
Her yolculuğumun sonunda yaptığım gibi 40 gün süren Kafkaslar seyahati maliyeti ne oldu diyenler için tam liste çıkardım. Doğu Karadeniz,…
Svaneti bölgesinin en büyük şehri, kalbinin attığı yer diyebileceğim Mestia, bu bölgeye gelenlerin ana durağı. Mestia’da konaklayarak Svaneti bölgesindeki pek…
Gürcistan’ın en hareketli şehri Tiflis ve en büyük havaalanı Tiflis Uluslararası Havaalanı. Gürcistan’a gelen yabancıların büyük bir kısmı havayolunu tercih…
Kafkaslar seyahatimde, Gürcistan’dan sonraki durağım Ermenistan oldu. Gürcistan’daki ana ulaşım noktam ise Tiflis. Gürcistan’ın başkenti Tiflis Erivan ulaşım seçenekleri hakkında…