Benim mevsimim ne yaz, ne kış. Benim mevsimim bahar. Hem ilkbaharı hem de sonbaharı çok severim. Genelde seyahatlerimi bu mevsimlerde yapmaya çalışırım. Hafta sonları İstanbul’dan kaçmak ve Türkiye‘nin güzelliklerinin tadını çıkarmak benim yaşamdaki gizli mutluluk formülüm. İstanbul’a yakın yerler bu kaçamaklarım için ilk tercihlerim. İstanbul’dan uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak, yeşilin binbir tonuna doymak için Bolu Yedigöller Milli Parkı harika bir alternatif. Yedigöller nerede, nasıl gidilir, konaklama, yeme-içme detayları, göller hakkında merak ettikleriniz bu yazıda sizi bekliyor!

Yedigöller Milli Parkı, Bolu
Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yedigöller Nerede?

Yedigöller Milli Parkı, Batı Karadeniz bölgesinde Bolu il merkezinin kuzeyinde yer alıyor. Bulunduğu engebeli arazi nedeniyle ulaşım açısından biraz zorlu olabilir. Özellikle kış aylarında, kar yağdığı dönemde Bolu merkezden giden yol hava şartları nedeniyle kapatılabiliyor, Yedigöller seyahat planı yaparken buna dikkat edin.

Yedigöller Nerede?
Yedigöller Nerede?

Gitmeden önce Milli Parkı veya oradaki tesislerden birini aramak iyi bir fikir olabilir. Kış aylarında gidiyorsanız mutlaka kış lastiği ile gitmenizi öneririm.

Yedigöller Milli Parkı Telefonu: 0 374 215 52 81 ve 0 374 215 36 13 veya Habitat Mesire yeri telefonu 0374 229 40 10 üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Yedigöller’e Nasıl Gidilir?

Yedigöller'e Nasıl Gidilir?
Yedigöller’e Nasıl Gidilir? – Bolu Yolu

Bolu Yedigöller Milli Parkı, sonbaharda kaçamak yapmak için benim en sevdiğim destinasyonlardan biri. Buradaki doğal yaşamın korunabilmesi için bölge 1965 yılında milli park ilan edilmiş. Yedigöller’e ilk gittiğimde Bolu’dan sonra stabilize dağ yolu nedeniyle çok tenha, sadece doğanın güzellikleri ile baş başa kalabileceğimiz bir yerdi. Ancak Bolu yolu asfaltlanınca Yedigöller kolay ulaşılabilir bir yer haline gelmiş.

Bolu Merkezden Yedigöller’e Gidiş

Bolu’dan Yedigöller’e gitmek için İstanbul-Ankara yolu üzerindeki yönlendirme tabelalarını göreceksiniz. Daha önce stabilize idi diye bahsettiğim yol burası idi. Bu yol artık asfalt oldu ve Yedigöller’e ulaşım kolaylaştı. Kolaylaşması ile birlikte milli parkın birden kalabalıklaştığını da unutmamak gerek.

Yol tarifi yapacak olursak; İstanbul Ankara otobanından Bolu’ya çıkarak Yedigöller tabelalarını takip ederseniz 42 kilometre sonra Yedigöller’e ulaşırsınız. Yol asfalt olmasına rağmen dağ yolu olduğu için döne döne iniş çıkışları var. Yani Bolu’dan 1-1,5 saat kadar sürebiliyor. Bu yol Bolu Dağı’nı geçtiğinden Aralık ayı başından itibaren kar ve buzlanma olabiliyor. Bu nedenle gitmeden önce bilgi almakta fayda var.

Mengen’den Yedigöller’e Gidiş

Yedigöller'e Nasıl Gidilir? - Mengen Yolu
Yedigöller’e Nasıl Gidilir? – Mengen Yolu

Bir diğer alternatif yol ise, Mengen tarafından gelmek. Mengen yolu Bolu yoluna göre biraz daha kötü olsa da yolun neredeyse tamamı asfalt. Eğer Mengen yönünden gelecekseniz Mengen ile Yedigöller arası 53 kilometre. Bolu’dan sonra Yeniçağa > Mengen > Yazıcık Köyü yönünü takip ederek Yedigöller’e ulaşabilirsiniz. Artık hemen her noktada tabela ile yönlendirme yapılmış durumda yani yolu kaybetmezsiniz. İstanbul yönünden geliyorsanız yolu biraz uzatmış oluyorsunuz bu rotayı kullanılrsanız.

Her iki yolda da yol boyunca size eşlik eden orman manzaralarının güzelliği paha biçilmez.

Yedigöller’e nasıl gideriz derseniz, farklı seçenekler var.

  • Yedigöller’e kendi aracınızla gidebilirsiniz. Kendi aracınızla gidecekseniz yol durumuna dikkat etmelisiniz. İstanbul’dan 4-5 saat gibi sürüyor.
  • Yedigöller’e pek çok tur, fotoğrafçılık ve trekking firması günübirlik ya da kalmalı turlar düzenliyor. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz.
  • Yedigöller’e toplu taşıma ile gitme şansınız yok. Aracınız yoksa Bolu’ya otobüsle gidip oradan taksi ayarlamak ya da otostop yapmak da alternatif olabilir.

Yedigöller Milli Parkı Hakkında

Farklı ağaç, bitki ve hayvan türleri içeren alan 1965 yılında Milli Park statüsüne alınmış. Toplam 1500 metre mesafede biri kuru olmak üzere irili ufaklı, derinliği fazla olmayan 7 adet göl bulunuyor. Bütün göller birbirine yürüme mesafesinde ve hepsi heyelan gölleri. Göller yer altından ve yer üstünden birbirlerine bağlı.

Aşağıdaki yerleşim planında 2 bölümde göllerin yoğunlaştığını göreceksiniz. İkisi arasında 100 metre kadar bir yükseklik farkı olan iki platodan bahsediyoruz. Yukarıdaki platoda; Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl ve Kurugöl, aşağı platoda ise Büyükgöl, Deringöl ve Seringöl bulunuyor. Göllerin hepsi birbirinde yürüme mesafesinde, tabelalandırması yapılmış patika yollar ve ana araç yolu ile birbirine bağlanmış durumdalar.

Yedigöller Milli Parkı Yerleşim Planı
Yedigöller Milli Parkı Yerleşim Planı

Ağaçların arasında saklı bu yedi gölün isimlerine ve yerlerine sırayla bakacak olursak: 

İncegöl

Yedigöller - İncegöl
Yedigöller – İncegöl

Yedigöller Milli Parkı’na Bolu yönünden girdiğinizde karşınıza çıkacak olan ilk göl girişte solda kalan İncegöl’dür. Bu gölün büyüklüğü 1036 metrekare, derinliği ise sadece 2 metre. Adı üstünde ince uzun ve minik bir göl burası. İncegölün çevresinin tamamını dolaşabileceğiniz bir patika var.

Sazlıgöl

Yedigöller - Sazlıgöl
Yedigöller – Sazlıgöl

Yedigöller Milli Parkı’na Bolu yönünden girdiğinizde soldaki ilk göl İncegöl, İncegöl’ün yanından patikayı takip ettiğinizde karşınıza çıkacak olan göl ise Sazlıgöl. Sazlıgöl’ün büyüklüğü 5950 metrekare, derinliği ise 3 metre. Bu gölün de çevresini dolaşabileceğiniz harika bir patika var.

Nazlıgöl

Yedigöller - Nazlıgöl
Yedigöller – Nazlıgöl

Yedigöller Milli Parkı’na Bolu yönünden girdiğinizde, İncegöl’den yaklaşık 50 metre aşağıda sağda Nazlıgöl bulunuyor. Nazlıgöl kıyısında 150 çadır kapasiteli bir çadır kamp alanı ve tuvalet var. Çadır kampı yapmak isteyenler için parkın herhangi bir noktasında mutfak alanı olmadığını belirtmekte fayda var. Ancak yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi kamp alanı ve göl çevresinde çok sayıda piknik masası bulunuyor. 15780 metrekare alanı ile parkın üst platosunun en geniş gölü burası, derinliği ise 8 metre imiş.

Kurugöl

Yedigöller - Kurugöl
Yedigöller – Kurugöl

Nazlıgöl’ün hemen altında sadece yağışlı zamanlarda su ile dolu olarak görebileceğiniz göl Kurugöl. Biz gittiğimizde tamamen kurumuş durumda idi. Büyüklüğü sadece 500 metrekare olan göl için bir derinlik vermek mümkün değil.

Büyükgöl

Yedigöller - Büyükgöl
Yedigöller – Büyükgöl

Nazlıgöl’den 1 kilometre kadar aşağıya doğru alt platoya indiğinizde piknik alanı, otopark, çadır ve karavan kamp alanının olduğu Büyükgöl ile Deringöl arasında kalan yere geleceksiniz. Burası milli parkın kalbinin attığı ve en kalabalık noktası. Otoparkı sağınıza aldığınızda solda kalan göl Büyükgöl. Pek çok Yedigöller fotoğrafında gördüğünüz, tahta iskele ve köprü Büyükgöl çevresinde yer alıyor. Gölün tüm çevresini dolaşabileceğiniz bir patika bulunuyor. Biraz sakin bir nokta yakalamak için yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gölün karşı kıyısındaki iskeleye yürümenizi öneririm. 24.895 metrekare büyüklüğü ile parkın en büyük ve 15 metre derinliğ ile en derin gölü Büyükgöl.

Deringöl

Yedigöller - Deringöl
Yedigöller – Deringöl

Büyükgöl’ün güneyinde, otoparkın hemen önünde Deringöl’ü göreceksiniz. Deringöl çevresindeki patika yürümesi en keyifli patikalardan biri. Bizim gibi Kasım sonu Aralık başı giderseniz patika kurumuş yapraklarla dolu olacağından yürürken dikkatli olmak gerekiyor. Deringöl kıyısında da bir çadır kamp alanı bulunuyor. Ancak burası en popüler nokta olduğundan özellikle sonbahar ve haftasonları çok kalabalık olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Deringöl 15.063 metrekare büyüklüğe ve 10 metre derinliğe sahip. Deringöl ile Nazlıgöl arasında yanından dere akan harika manzaralara sahip bir yürüyüş yolu var. Şelale, Dilek Çeşmesi, Gülen Kayalar ve Pisagor Ağacı da iki gölün arasındaki dik yamaçta yer alıyor. Gözünüz korkmasın merdiven ve patika düzenlemesi o kadar güzelki, dik çıkış insanı hiç yormuyor.

Seringöl

Yedigöller - Seringöl
Yedigöller – Seringöl

Büyükgöl’den aşağıya doğru su yolunu takip ettiğinizde milli parkın Mengen çıkışında yer alan, Büyükgöl’ün suları ile beslenen Seringöl yer alıyor. 1758 metrekare alanı ile küçük bir göl olsa da Büyükgöl ile arasındaki geçiş, geçiş üzerindeki ahşap köprü, gölden aşağıda vadiye akan minik şelalesi ile çok güzel bir göl Seringöl. Seringöl’ün bitişinde milli parkın Mengen girişi ve park içindeki iki restorandan biri olan Sincap restoran bulunuyor.

Yukarıdaki plato ile aşağıdaki plato arasında; Pisagor ağacı, şelale ve dilek çeşmesi ile gülen kayalar bulunuyor. Yürüyüş rotanızı bu yerleri de görecek şekilde genişleterek parkın tadını çıkarabilirsiniz.

Yedigöller - şelale ve dilek çeşmesi ile gülen kayalar
Yedigöller – şelale ve dilek çeşmesi ile gülen kayalar

Şelale ve Dilek Çeşmesi

Nazlıgöl çadır kamp alanında tuvaletlerin bulunduğu alanın arkasına devam ettiğinizde Şelale, Dilek Çeşmesi ve Gülen Kayalar tabelalarını göreceksiniz. Tabelanın bulunduğu noktadan itibaren üst platondan alt platoya doğru inmeye başlayacaksınız. 200 metre kadar indikten sonra Selale ve Dilek Çeşmesi yönü ile Gülen Kayalar yönünü ayıran bir tabela daha göreceksiniz. Soldan devam ettiğinizde sol yanınızda minik bir dereyi takip ederek Şelale ve Dilek Çeşmesi’nin bulunduğu noktaya ulaşacaksınız.

Dilek çeşmesinde yan yana yedi tane musluk bulunuyor. Bunların hepsinden tek tek su içip dilek tutarsanız dileğiniz gerçek oluyormuş diye bir hikaye var.

Yedigöller - Dilekçeşmesi
Yedigöller – Dilekçeşmesi

Dilek Çeşmesi’nin bulunduğu platformdan arkanıza baktığınızda da aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz muhteşem güzellikle bir şelale göreceksiniz. Şelaleyi ve manzarayı daha iyi görebilmeniz için ahşap bir de platform yapılmış ki fotoğraflar gördüğünüz gibi pek güzel çıkıyor!

Gülen Kayalar

Şelale tarafına değil de patikanın sağından devam ederseniz sizi Gülen Kayalar’a götürecek. Hava çok kararmış olduğu için Gülen Kayalar’a gitmedim ama patikada yürürken büyük bir kaya kütlesi sizi karşılayacak, kaya üzerindeki yosunlar gülen bir insan yüzü oluşturduğu için de adına Gülen Kayalar denmiş.

Pisagor Ağacı

Nazlıgöl’den aşağıdaki platoya patikadan değil de araç yolundan inerseniz, solda Pisagor Evleri’nin bungalovlarını gördükten 20 metre kadar aşağıda sağda Pisagor Ağacı tabelasını göreceksiniz. Araç yolundan ayrılıp patikaya girmeniz gerekiyor yine. Yine harika bir ormanın içinden patikayı takip ettiğinizde 100-150 metre kadar sonra birbirine yaslanmış iki ağaç göreceksiniz. Bu ağaçlar birbirlerine yaslanırken bir üçgen oluşturmuşlar, bu nedenle de Pisagor Ağacı adını almış. Pisagor Ağacı banesi ama patikaya inip çevresinin güzelliğini mutlaka görmenizi öneririm.

Kapankaya Manzara Seyir Terası

Bolu yönünden gelişte Kapankaya Manzara Seyir Terası’nda mola vererek göllerin bulunduğu vadiyi yukarından görebilirsiniz. Buranın hemen yakınında bir de anıt ağaç var.

Yedigöller Milli Parkı Seyir Terası Manzarası
Yedigöller Milli Parkı Seyir Terası Manzarası

Yedigöller Milli Parkı Giriş Ücretleri 2021

Yedigöller Milli Parkı giriş için 2021 yılına ait fiyat listesine bakacak olursak;

  • Şahıs 8 TL 
  • İndirimli Şahıs 4 TL 
  • Bisiklet 8 TL 
  • Motorsiklet ve ATV 16 TL 
  • Otomobil, Kamyonet 24 TL 
  • Minibüs 72 TL 
  • Midibüs 120 TL 
  • Otobüs 240 TL 
  • Çadır (günlük) 45 TL 
  • Karavan (günlük) 50 TL

Yukarıdaki fiyat listesi yedigoller.tabiat.gov.tr adresinden alınmıştır, park girişinde herhangi bir bilgilendirme tabelası yoktu maalesef. Biz araç girişi için 24 TL ödedik.

Yedigöller’e Gitmek için En İyi Zaman

Yedigöller'e Gitmek için En İyi Zaman
Yedigöller’e Gitmek için En İyi Zaman

Milli park kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve kara çam, köknar, fındık, ıhlamur ve dişbudak ağaçları gibi pek çok çeşit ağaç cinsine ev sahipliği yapılıyor. En sık rastlanan ağaç cinsi ise kayın. Bu farklı ağaç türleri her mevsim muhteşem görünse de özellikle sonbaharda muhteşem bir renk cümbüşü yaratıyor.

Yedigöller’e gitmek için en iyi zaman ise bu renk geçişlerinin en iyi görüldüğü Kasım ayı. Tercihen Kasım ayı bitmeden milli parkı ziyaret etmiş olun. Kışa geçişte pek çok ağaç yapraklarını döktüğü için o büyüleyici hava etkisini biraz kaybediyor.

Kasım ayı Yedigöller’in en popüler dönemi olduğundan özellikle hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Bu nedenle, eğer imkanınız varsa hafta içi plan yapmaya çalışın. Yukarıdaki blog yazısında sarıdan turuncuya geçen fotoğraflar Kasım ayında, diğer dalların kuru göründüğü fotoğraflar ise Aralık ayında çekildi, fotoğrafları referans alarak kendiniz de gideceğiniz zamana karar verebilirsiniz.

Yedigöller’de Ne Yapılır?

Yedigöller’de ne yapılır diye soracak olursanız;

  • Fotoğraf Çekmek: Farklı ağaç türlerinin sonbaharda farklı renklere büründükleri için muhteşem bir renk cümbüşü sunuyor Yedigöller Milli Parkı. Bu renk cümbüşünü fotoğraflamak burada yapılacak en keyifli aktivite.
  • Piknik: Tabii ki Yedigöller deyince insanların aklına ilk gelen piknik yapmak. Akşam 19:00’a kadar ateş yakmak yasak, 19:00 sonrası ise mutlaka bir koruma ile ateş yakabilirsiniz. Mangal, varil vs etrafa ateşi sıçratmayacak bir malzemeye ihtiyacınız var.
  • Kamp Yapmak: Tabii ki kampçılık buradaki en keyifli aktivite. Bunun yanı sıra dağ bisikleti yapanları da gördüm.
  • Doğa Yürüyüşleri: Tabii ki trekking, doğa yürüyüşleri en keyifli yapılabilecek aktivitelerden biri. Şelaleden gözlem teraslarına kadar pek çok yürüyüş rotası var. Şelaleye giderseniz, hemen üstündeki dilek çeşmesinden su içip dilek tutmayı unutmayın.

Yedigöller’de Nerede Kalınır?

Yedigöller’de konaklama için  2 seçeneğiniz var: çadır veya karavan kampı yapabilir veya bungalov evlerde kalabilirsiniz.

Yedigöller’de Kamp

Yedigöller’de kamp yapmak için çadırınızı ve ekipmanınızı yanınızda getirmeniz gerekli. Birkaç farklı noktada çadır kamp alanları bulunuyor. Kamp alanlarının hemen yanında çeşme ve tuvaletler var. Çadırlara elektrik verilmiyor. Özellikle hafta sonu Yedigöller’e giderseniz kamp alanı çok kalabalık oluyor. Medeniyetten biraz daha uzaklaşarak daha tenha yerler de bulmak mümkün.

Yedigöller'de Kamp - Yedigöller Nazlıgöl Kamp Alanı
Yedigöller Nazlıgöl Kamp Alanı

Eğer karavanınız ile gelecek olursanız; Deringöl kıyısındaki otopark alanınada karavan kampı yapabilirsiniz, karavanlara özel ayrılmış bir alan yok.

Yedigöller Habitat Mesire Evleri Bungalovları

Habitat Mesire Evleri Bungalovları, Habitat Ormancılık diye bir firma tarafından işletiliyor, +90 8502411581 numaralı telefondan ya da [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Habitat Mesire Evleri bünyesinde üç farklı noktada bungalovlar bulunuyor.

Nazlı Evler

Yedigöller Milli Parkı’na Bolu yönünden gelirseniz giriş kulübesinden hemen sonra Nazlıgöl’e tepeden bakan Nazlı Evler ile karşılaşacaksınız. Konum olarak en güzel bungalov evler burası bana sorarsanız. Özellikle göl tarafına bakan evlerde yer bulabilirseniz şahane olur.

Yedigöller - Nazlı Evler
Yedigöller – Nazlı Evler

Bu evler 1+1 planlı, ufo ve şömine ile ısıtmalı, mutfak, yatak odası ve salondan oluşuyor. 4 kişiye kadar kalma kapasitesine sahip. Dışarıda mangal yapabilmek için ocakları da bulunuyor. Birbirine çok yakın olmayan 3 ayrı binadan oluşuyor evler.

Pisagor Evleri

Pisagor Evleri, yedi gölün dördünün bulunduğu üst plato ile ikisinin bulunduğu alt plato arasında Pisagor Ağacı’na yakın bir noktada bulunuyor. Bu evlerin de konumu güzel, orman içinde. Ben son gidişimde bu evlerde kaldım. Şömineli ağaç evler çok keyifliydi.

Yedigöller - Pisagor Evleri
Yedigöller – Pisagor Evleri

Pisagor Evleri 2+1 düzende, mutfak ve salonu var. Ufo ve şömine ile ısınma imkanı sunuyor. 1 tane çift kişilik, 2 tane tek kişilik yatak ile bir de çekyat bulunuyor evlerde, böylece 6 kişiye kadar kalmak mümkün. Her evin kendi verandası ve dış mekan ocağı var. Aynı bölgede 7 ayrı bungalov bulunuyor.

Serin Evler

Serin Evler, milli parkın Mengen çıkışında Seringöl’den biraz daha aşağıda bulunuyor. Dik bir yamaçta bulunan evlerde kalırsanız göllere doğru yukarıya yürümek gerekiyor. Eğer Habitat Mesire Evleri’nde kalmayı düşünürseniz son tercihiniz burası olsun.

Yedigöller - Serin Evler
Yedigöller – Serin Evler

Serin Evler de Pisagor Evleri gibi 2+1 düzende. Ancak buradaki konaklama kapasitesi 4 kişi. Buranın tek avantajı kalorifer ile ısınması. Kışın çok soğuk bir dönemde gelir ve elektrik sobası ve şömine beni ısıtmaz derseniz Serin Evleri tercih edebilirsiniz.

Evlerde ısınmak için şömineyi kullanmak isterseniz yanınızda odun getirmeniz veya işletmeden odun satın almanız gerekiyor. Elektrik sobası ve şömine ısınmak için yeterli oldu, gece üşümedik. Mutfakta ocak ve buzdolabı bulunuyor ancak kap kacak bulunmuyor, mutfağı kullanmak için malzemelerinizi getirmeniz gerekli.

Yedigöller’de Yeme-İçme

Yedigöller’e gelirken; geliş yönünüze/yolunuza göre Mengen veya Bolu’dan market alışverişinizi yaparak gelebilir ve kendi yemeğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ancak gündüz ateş yakmak yasak, akşam saatlerinde ise ateş yakacak olursanız yerden yüksek bir yerde yakmanız gerekiyor. Yüksek bir mangal veya varil içinde ateş yakmanıza izin veriliyor.

Bungalovlarda kalıyorsanız kendi yemeğinizi hazırlayabilmeniz için mutfak, ocak ve buzdolabı var ancak tencere, tabak, çatal gibi ihtiyacınız olacak malzemeler yok, kendi malzemelerinizi getirmeyi unutmayın.

Yedigöller’de yemek için bir diğer seçeneğiniz; milli park içinde yer alan Habitat Restoran, Sincap Restoran veya Büyükgöl kıyısında yer alan büfeden yemek. Restoranların alkolsüz olduğunu belirteyim. Habitat Restoran ve Sincap Restoran için 2021 yılına ait fiyatları aşağıdaki menüde yer alıyor.

Habitat Restoran ve Sincap Restoran için 2021 yılına ait menü fiyatları
Habitat Restoran ve Sincap Restoran için 2021 yılına ait menü fiyatları

Yedigöller’e Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Yedigöller'e Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler!
Yedigöller’e Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Yedigöller’e giderken dikkat etmeniz gerekenleri de listelemek istedim:

  • Yedigöller yaz, kış soğuk ve hatta yağmurlu oluyor. Özellikle gece kalacaksanız mutlaka yanınıza kalın giysiler ve yağmurluk almayı unutmayın.
  • Yedigöller’de yeme-içme için alışveriş yapabileceğiniz yerler yok, bu nedenle tedarikli gitmeye dikkat edin, en kötü Deringöl ile Büyükgöl arasındaki büfeden alışveriş yapabilirsiniz.
  • Yedigöller’e gidip doğa yürüyüşü yapmamak olmaz, yürüyüşe uygun tercihen bilekli ve su geçirmez bir spor ayakkabı götürmeyi unutmayın.
  • Bir de çok sayıda sokak hayvanı, özellikle başıboş köpek oluyor göllerin çevresinde. Yanınızda mama götürmeniz hayvancıklar için iyi olabilir.

Yedigöller hakkında sorularınız olursa, bu yazıya yorum olarak iletebilirsiniz.

Türkiye’nin en güzel sonbahar rotaları yazım da ilginizi çekebilir, bir göz atın.

Yedigöller Milli Parkı Videosu

Yedigöller Milli Parkı’na Aralık 2021’de yaptığım son geziye ait videoyu aşağıda bulacaksanız. Videoyu izleyip beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayın!

Yedigöller Milli Parkı Fotoğrafları

Bu yazıda kullandığım Yedigöller Milli Parkı fotoğraflarının tamamını aşağıda görebilirsiniz. Tüm fotoğrafların telifi bana aittir ve izinsiz kullanılamaz.

Yolda kalın!

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

9 Yorumlar

  1. Your article is very impressive and motivating. I am also visiting Turkey on 1st November and thinking to visit Yedigoller. Can you please guide me about a taxi or private car from Bolu to visit the park?

  2. Muhteşem bir yer kafa dinlemek için. Muazzam bir doğa ve standardın üzerinde konforlu bungalov evler. Tek kelimeyle enfes bit tatil geçirdik. Restoran’da herşey mevcut ve İstanbul fiyatlarıyla aynı.

  3. Kasım ayında gece kalmak için çok soguk olmalı…zira ağustos ayında bile gece üşümüştük…yaninizda yiyecek içecek ,termos vb kamp için gerekli şeyleri eksiksiz getirin. Orada karşılamanız imkansız …Türkiye’de gidilecek en iyi yerlerden

  4. Yedigöllere dediğiniz gibi Kasım ayında gidilmeli. Fotoğraf gezileri her sene 1-15 kasım arasında düzenleniyor çünkü renklerin en göz alıcı olduğu zaman dilimi bu. Sonrasında yapraklar dökülmüş oluyor. Yazınız gayet açıklayıcı olmuş, sevgiler…

Yorumunuzu Yazın