Sık seyahat edenler için uçak biletlerini ucuza hatta bedavaya getirmenin önemli yollarından biri mil programları. Dolayısıyla bana en çok sorulan sorulardan biri de “en çok mil kazandıran kredi kartları hangileri?” oluyor. Açık söylemek gerekirse ben de en iyi mil programları konusunda çok başarılı olduğumu söyleyemem. 

En Çok Mil Kazandıran Kredi Kartları
En Çok Mil Kazandıran Kredi Kartları

Uzun yıllardır Yapı Kredi Bankası’nın Adios Kartı ile Garanti Bankası’nın Miles&Smiles kartını kullanıyordum, geçtiğimiz yıl (2020’de) QNB Finansbank’ın Miles&Smiles kartını aldım. Yılda bir kez yurt içi veya iki yılda bir yurt dışı uçak bileti ancak alıyorum, onu da genelde avans mil kullanarak alabiliyorum. Ekonomideki son gelişmeler, Türk Lirası’nın değer kaybı derken, mil konusu daha kıymetli hale gelince ben de mil programları konusunda daha detaylı bir araştırmaya gireyim dedim ve 10 farklı kredi kartının mil programını mercek altına aldım. Araştırmam sırasında mil alıp satabileceğim bir uygulama olan Pointship ile tanıştım. Öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Pointship üzerinden yapacağınız ilk işlemde, servis ücretinde %10 indirim kazanmak için tıklayın!

İndirimden faydalanmak için Pointship Promosyon Kodunuz: COCG-2021

En Çok Mil Kazandıran Kredi Kartıları 2019
En Çok Mil Kazandıran Kredi Kartları 2021

En Çok Mil Kazandıran Kredi Kartları & En İyi Mil Programları – GÜNCEL 2021

En çok kazandıran mil programlarını belirlemeden önce hangi bankanın hangi mil programı var, hangisi daha avantajlı, hangisinin ne özelliği var onları bir görelim istedim. 

Önemli Not: Bu yazı Temmuz 2018 tarihinde yazıldı ve Ocak 2021 tarihinde güncellendi, yani veriler ve kart bilgileri güncellendiği gösteriyor. Bankalar mil programlarında sürekli değişiklik yaptıkları için yazıyı okuduktan sonra ilginizi çeken bankanın internet sitesinden güncel bilgi almanızda fayda var. 

1. Garanti Bankası – Miles&Smiles

Garanti Bankası - Miles&Smiles
Garanti Bankası – Miles&Smiles

En bilinen mil programlarından biri Garanti Bankası’nın Türk Havayolları ile ortak mil programı olan Miles & Smiles. Türk Hava Yolları 2018 yılında Garanti Bankası ile münhasırlık anlaşmasını bitirene kadar Garanti THY ‘nin uçuş program ortağı olarak tek idi. Artık QNB Finansbank’ın da Miles&Smiles kredi kartı var.

Miles&Smiles Avantajları

Garanti Bankası Miles & Smiles kartının avantajlarına bakalım;

  • Kaç miliniz olduğunda nereye bilet alabileceğinizi biliyorsunuz. 20.000 miliniz varsa Avrupa gidiş-dönüş, 60.000 miliniz varsa Amerika veya Asya gidiş-dönüş gibi. Hatta bazı ülkeler sizi şaşırtabilir,
  • Afrika’da bazı noktalara da 20.000 mile uçabiliyorsunuz. Eğer bilet almaya yetecek kadar miliniz yoksa avans mil kullanabiliyor yani eksik milinizi ileriye doğru kazanacağınıza dair taahhüt vererek bilet alabiliyorsunuz.
  • Eğer kart sınıfınız Business veya Elit ise, kazandığınız mil rakamları çok yükseliyor, imkanınız varsa kartınızı mutlaka upgrade edin.
  • Avans mil kullanılabiliyor.

Miles&Smiles Dezavantajları

Miles&Smiles kartın dezavantajları neler diye bakacak olursak;

  • Miles&Smiles kartının en büyük dezavantajı sadece THY veya Star Alliance üyesi havayollarından uçak bileti satın alabilmeniz.
  • Mil puanlarınızla uçak biletinin tamamını alamıyor, vergilerini ayrıca ödemek zorunda kalıyorsunuz. Hal böyle olunca bazı durumlarda ödeyeceğiniz vergi ile başka bir havayolu firmasından uçak bileti alabilir durumda oluyorsunuz.
  • Mil ile satın aldığınız uçak biletinden mil kazanamıyorsunuz.
  • Miles&Smiles kart talep ettiğinizde 1 American Express, 1 Mastercard geliyor. American Express çok daha fazla mil kazandırıyor ancak American Express kart her üye işyerinde çalışmayabiliyor.
  • Eğer kart sınıfınız Business veya Elit ise, kazandığınız mil rakamları çok yükseliyor, imkanınız varsa kartınızı mutlaka upgrade edin demiştim, ancak yıllık kart aidatının da kart sınıfı ile birlikte yükseldiğini unutmayın.
  • Mil Puan ile bilet almak istediğinizde kontenjan sınırına takılıyorsunuz. Uçakta yer olmasına rağmen siz millerinizle o bileti alamıyorsunuz.

2. Garanti Bankası – Shop & Fly

Garanti Bankası - Shop & Fly
Garanti Bankası – Shop & Fly

Garanti Bankası’nın Miles&Smiles anlaşması bitince hemen yerine diğer bankaların yaptığı gibi bir her havayolu şirketinde puanların kullanılabileceği bir kredi kartı çıkardı, adını da Shop & Fly (Harca ve Uç) koydu. Gold ve Platinum olarak iki çeşidi olan kartın lansmanını, “sen neymişsin Shop & Fly” sloganı ve Mazhar Fuat Özkan üçlüsünün oynadığı reklam filmi ile yaptılar.

Gold kartınız varsa her 1 TL alışverişinizde 1 Mil kazanıyorsunuz. Eğer American Express ise 1.15 Mil oluyor.

Platinum kartınız varsa her 1 TL alışverişinizde yine 1 TL kazanıyorsunuz, seyahat, yeme-içme, eğlence ve yurt dışı harcamalarınızda %25 daha fazla mil kazanıyorsunuz yani 1 TL’ye 1.25 mil kazanıyorsunuz. Kartınız American Express ise 1 TL alışverişinizde 1,5 Mil kazanıyorsunuz.

Toplamda biriktirdiğiniz her 100 Mil, 1 TL olarak değerlendiriliyor. Yani basit bir hesapla; eğer Gold kartınız varsa yaptığınız her 100TL alışveriş 1 TL uçak bileti ediyor. Mil çarpan değerinin net bir şekilde verilmesi bence çok iyi, pek çok kartta elinizdeki puanın neye denk geldiğini bilmiyorsunuz.

Shop & Fly Avantajları

Shop & Fly kartın avantajlarına bir bakalım:

  • Pek çok bankanın mil kartında olduğu gibi tüm havayollarından uçak bileti alınabiliyor.
  • Alan verginizi milleriniz ile ödeyebiliyorsunuz, yani tüm uçak bileti paranızı millerle ödemiş oluyorsunuz. Miles&Smiles’in dezavantajlarından birini avantaja çevirmişler.
  • Avans mil kullanabiliyorsunuz. Platinum kartta 300.000 Mil, Gold kartta 200.000 Mil’e kadar avans mil kullanabiliyorsunuz.
  • Uçak bileti dışında otel, araç kiralama gibi başka seyahat harcamaları için de millerinizi kullanabiliyorsunuz.
  • American Express olanı kullanırsanız daha fazla mil kazanabiliyorsunuz.
  • Yurt içinde seyahat sigortası, yurt dışında ise seyahate ek sağlık sigortası imkanı sunuyor.
  • Havaalanında vale parking indirimi var.
  • Avans mil kullanılabiliyor.

Kart kullanımı arttıkça zaman içinde puan kazanım ve kullanım sistemlerindeki şeffaflığa devam ederlerse bence herkes memnun kalır.

Shop & Fly Dezavantajları

Shop & Fly için şu an gördüğüm en büyük dezavantaj kart ücreti. 2021 yılında Gold kart için 188 TL, platinum için 274 TL ödemeniz gerekiyor.

Üstelik benim gibi hali hazırda Garanti’den Miles & Smiles kartınız varsa ondaki miller ve puanları kaybetmek istemiyor ve kartı kullanmaya devam ediyorsanız, Shop & Fly karta Miles & Smiles kartınızdaki miller aktarılmıyor ve onlar yanmasın diye iki kartı birden tutarsanız yıllık kart ücreti çok yüksek rakamlara çıkıyor.

3. Qnb Finansbank – Miles & Smiles

Qnb Finansbank - Miles & Smiles
Qnb Finansbank – Miles & Smiles

Garanti Bankası’nın Türk Hava Yolları ile münhasırlık anlaşması sona erince Qnb Finansbank Türk Hava Yolları ile anlaşan ikinci banka oldu ve QNB Finansbank Miles & Smiles kartını çıkardı. Shop & Fly kart lansmanında kısa bir süre sonra, “Asıl şimdi uçacaksınız” sloganı ve uzay temalı bir reklam filmi ile kartı tanıttılar.

Mil kazanım; Finansbank’taki kart tipiniz, müşteri segmentiniz ve Türk Hava Yollarındaki Miles&Smiles üyelik tipiniz, alışveriş sektörü, harcama tutarına göre değişkenlik gösteriyor. Mil kazanma sistemi karmaşık olunca, internet sitelerine bir mil hesaplama aracı koymuşlar.

Miles & Smiles Avantajları

Qnb Finansbank Miles & Smiles kartın avantajlarına bir bakalım.

  • Türk Hava Yolları’ndan aldığınız biletinizin uçuş sınıfını ücretsiz olarak yükseltebilirsiniz. Sanırım bu elle tutulur tek ciddi avantajı bu kartın.
  • Miles&Smiles QNB Finansbank kredi kartı limitinizin 10 katına kadar Avans Mil kullanabilirsiniz, 1 yıl içinde en fazla toplam 250.000 Avans Mil kullanabilirsiniz. Millerinizi uçak bileti dışındaki alışverişler için de kullanabilirsiniz.
  • QNB Finansbank’ın internet sitesinden daha önce kaç mile nereye uçabileceğinizi net olarak görebildiğiniz bir tablo vardı. Ancak bu tablo internet sitelerinden kaldırılmış. Şeffaflığın sürdürülmesi iyi olurdu.
  • Avans mil kullanılabiliyor.

Eski tablo aşağıda yer alıyor, ancak bu verilerin hala geçerli olduğunu doğrulayabileceğiniz bir yer yok maalesef. 

 Limitli Yer Kapasiteli Gidiş Dönüş BiletYer Garantili Gidiş Dönüş Bilet
Türkiye7,50017,500
Avrupa20,00030,000
Orta ve Kuzey Afrika20,00040,000
Uzak Doğu60,00090,000
Kuzey Amerika60,00090,000

Miles & Smiles Dezavantajları

Qnb Finansbank Miles & Smiles kartın dezavantajlarına bir bakalım.

  • Millerinizi sadece THY ve Star Alliance üyesi hava yollarında kullanabiliyorsunuz.
  • Alan vergisini ekstradan ödemeniz gerekiyor, milleriniz ile verginizi ödeyemiyorsunuz.

Garanti Bankası Shop & Fly kart ve Qnb Finansbank Miles & Smiles kart internet sitelerini, reklamlarını ve söylemlerini karşılaştırınca Garanti Bankası’nın yılların deneyimi ile çok daha iyi iş çıkardığını belirtmeden geçemeyeceğim.

4. Yapı Kredi Bankası – Adios Card

Yapı Kredi Bankası - Adios Card
Yapı Kredi Bankası – Adios Card

Yapı Kredi Bankası mil programı dünyasına oldukça geç girdi Adios Kart ile. Ancak hızlı bir atak yaptı.

Adios Card Avantajları

Hemen her mil kartında olduğu gibi, Adios Card ilk çıktığında diğer kartlara göre oldukça avantajlı idi. Ancak şu an çok farkı kalmadığını söylemem lazım.

  • Biriken puanlarınızla istediğiniz havayolu firmasından bilet alabiliyorsunuz. Hava yolu firması kısıtlaması yok. 
  • Sadece uçak bileti değil, otel, tur, cruise, araç kiralama da satın alabiliyorsunuz.
  • Eğer bilet almaya yetecek kadar miliniz yoksa avans mil kullanabiliyor yani eksik milinizi ileriye doğru kazanacağınıza dair taahhüt vererek bilet alabiliyorsunuz.
  • Puanlarınızla aldığınız uçak bileti harcamasından da puan kazanıyorsunuz.
  • Setur Duty Free’de %5 indirim, anlaşmalı otel, restoran ve plajlarda %10 indirim kazandırıyor.
  • Sık sık yaptıkları kampanyalarda puan çarpan oranını avantajlı hale getiriyorlar, kampanyaları takip ederek daha çok puan kazanma imkanınız var. Ben bunu hiç yapamıyorum.
  • Avans mil kullanılabiliyor.

Adios Kart Dezavantajları

Adios Kart dezavanjajlarına bir göz atalım:

  • Adios Kart’ın en büyük dezavantajı harcama yaparken neye göre puan kazandığınızı ve bilet alırken kaç puana ihtiyacınız olacağını bilmememiz. Mutlaka çağrı merkezini arayıp puanlarınızın hangi uçak biletine denk geldiğini öğrenmeniz gerekiyor. İnternet sitelerine de bir puan hesaplama aracı eklemişler, oradan da ihtiyacınız olan puan miktarını hesaplayabilirsiniz.

5. Akbank – Wings Card

Akbank, Wings Card ile mil dünyasına geç giren bankalardan biri daha. Wings Card da diğerleri gibi ilk piyasaya girdiğinde çok avantajlı kampanyalar yapmıştı. Ancak devamını getirdiğini söyleyemeyeceğim. 

Wings Card Avantajları

  • Wings Card ile yapacağınız harcamanın kaç mil puan kazanacağınızı net olarak biliyorsunuz. Her 1,5 TL alışverişe 1 Mil Puan veriyor. Yurtdışı alışverişlerde kullandığınızda ise %25 daha fazla Mil Puan kazanıyorsunuz. Ancak 1.5 TL = 1 Mil uygulamasının istisnaları var, internet sitesinden kontrol edilmesinde fayda var.
  • Havayolu kısıtlaması olmadan istediğiniz havayolundan uçak bileti alabilirsiniz.
  • İnternet sitesinde hangi bilet için kaç mil puan gerektiğine dair interaktif bir hesap makinaları var. Wings bu hesaplama motorunu koyduktan sonra pek çok kart internet sitesine böyle bir hesap makinası ekledi. 
  • Avans mil kullanılabiliyor.

Wings Card Dezavantajları

  • Yıl içinde maksimum 150.000 Mil Puan gibi bir limitleri var.
  • Bir alışverişte maksimum 5000 Mil Puan kazanılması kısıtlaması var.
  • Wings Card ile alınan yurt dışı uçak biletlerinde de biletin tamamını mil puan ile alamıyorsunuz, vergileri sizin ödemeniz gerekiyor. Bu en önemli dezavantajı. 
  • Wings Kart mil programı ile alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik yapılmıyor olması da bir diğer önemli dezavantaj. 
  • Mil kullanırken açıklanmış olan net bir katsayı yok. İnternet sitesindeki hesaplama aracını kullanarak ihtiyacınız olan mil miktarını öğrenebilirsiniz.

6. İş Bankası – Maximiles

Maximiles kredi kartı İş Bankası’nın önemli ürünlerinden biri. Diğer kartlara göre daha fazla avantaj sağlayan ve avantajlarını düzgün anlatan bir internet siteleri var.

Maximiles Avantajları

  • Kazanacağın Mil Puanın karşılığını net olarak biliyorsunuz. Her 200TL harcamanıza karşılık 1 MaxiMil kazanıyorsunuz.
  • MaxiMilleriniz ile uçak bileti alırken bölge veya yolcu kotası olmadan bilet alabiliyorsunuz.
  • Maximiles ile herhangi bir bölge ve yolcu kotası olmadan, sabit mil tutarlarına ulaşmak zorunda kalmadan dilediğiniz yurt içi uçak biletini, fiyatı kadar MaxiMil ile alıyorsunuz, yurt dışı uçuşlarda ise MaxiMilleriniz seyahat edeceğiniz bölgeye göre 1,5 ya da 2 kat değerli, yurt dışı katsayılarının hangi ülkede 1,5 hangisinde 2 olduğunu görmek için internet sitesinden bakmanız gerek. . Hesaplama kısmını böylece çok basite indirgenmiş. 
  • Avans mil kullanılabiliyor.

Maximiles Dezavantajları

  • Bir alışverişte maksimum 50 Maximil kazandırıyor.
  • MaxiMil ile alınan biletlerin iptali ve iadesi mümkün değil.

7. ING Pegasus BolBol Kredi Kartı

Pegasus Havayolları HSBC ile olan anlaşmasını ING Bank’a geçirince ING Bank’ın Pegasus Kartı ortaya çıktı. Pegasus puan uygulamasının adını BolBol diye değiştirince de kartın adı ING Pegasus BolBol kredi kartı oldu, kart ismi için epeyce uzun.

ING Pegasus BolBol Avantajları

BolBol Kart sahipleri, classic ve premium olarak iki sınıfta avantajlardan faydalanabiliyor. 

  • Classic kart sahipleri alışverişlerinde her 5 TL‘ye 1 BolPuan, seyahat harcamalarında her 2,50 TL‘ye 1 BolPuan, Pegasus uçuşlarında her 1 TL‘ye 3 BolPuan kazanıyor. 
  • Premium kart sahipleri alışverişlerinde 2 TL‘ye 1 BolPuan, seyahat harcamalarında her 2 TL‘ye 1 BolPuan, Pegasus uçuşlarında her 1 TL’ye 3 BolPuan kazanıyor. 
  • Pegasus BolBol programına entegre olduğu için Pegasus havayollarından alınan biletler, online check-inler nedeniyle kazanılan puanları bu karttaki puanlar ile birleştirmek mümkün.
  • Sabiha Gökçen Havaalanı’nda geçerli olacak şekilde; cretsiz Fast Track Hizmetinden, %50 indirimli Lounge Hizmetinden, %50 indirimli Vale Parking Hizmetinden faydalanabiliyorsunuz.
  • ING Pegasus BolBol Kredi Kartı alanlar, ilk ay yapacakları alışverişlerde %20, toplamda ise 100 TL Bonus kazanıyor!

ING Pegasus BolBol Dezavantajları

  • Sadece Pegasus Havayolları’ndan bilet alırken puanlarınızı kullanabiliyorsunuz. Pegasus’un destinasyonlarının da kısıtlı olduğunu düşünecek olursak bu kart ancak ikinci kart olarak kullanılabilir.
  • Puan-TL karşılığını net olarak bilmiyor ve hesaplayamıyor olmamız en büyük dezavantajı.
  • Avans mil gibi bir uygulaması yok.

Yurt Dışında Para Bozdurma, Para Taşıma, ATM ve Kredi Kartı Kullanımı yazımda detaylarını görebilirsiniz.

8. Vakıfbank – MilPlus

Vakıfbank’ın MilPlus programı Yapı Kredi Bankası ile ortak çıkardığı World Kart özellikleri taşıyan kartı üzerinden yapılıyor.

Vakıfbank’ın bir de tren yolculuklarından mil kazanımı için çıkarılmış olan Rail&Miles kartı bulunuyor.

MilPlus Avantajları

  • Yapı Kredi World Kartın tüm özellikleri bu kart için de geçerli.
  • Avans mil kullanılabiliyor.
  • Havayolu firması kısıtlaması yok.
  • Uçak bileti vergileri dahil olacak şekilde tüm bileti kapsıyor.
  • 1 TL = 1,5 Mil gibi çok basit bir mil kazanım mantığı var. 
  • Ücretsiz seyahat sigortası sunuyor.
  • En büyük avantajı kart ücreti olmaması.

MilPlus Dezavantajları

  • Mil kullanırken nasıl bir katsayı ile bilet alınabileceğine dair herhangi bir bilgi vermiyor. 
  • Tek seferde kullanılabilecek puan miktarının sınırı var, aşağıdaki tabloda kısıtlamaları görebilirsiniz:
Kart Türü Kullanılabilen Maksimum Avans Puan Tutarı
MilPlus 900 TL (600 TL Worldpuan)
MilPlus Platinum 1.800 TL (900 TL Worldpuan)

9. Halkbank – Parafly

Halkbank mil programı olan bankalar kervanına yeni katıldı. Program oldukça geniş kapsamlı şekilde hazırlanmış. Bu kartın bir diğer özelliği de hem kredi kartı hem de banka kartı olarak kullanılabiliyor olması. 

Parafly Avantajları

  • Avans mil kullanılabiliyor.
  • Tüm yurt dışı harcamalarda 5 kat parafpuan kazandırıyor.
  • Paraf Günüm uygulaması ile, ayda 1 kez seçeceğiniz bir günde ister %5 indirim, ister artı 4 taksit, ister 2 ay erteleme, isterseniz 5 kat ParafPara kazanma fırsatı sunuyor.
  • Her yer Lounge uygulaması da çok başarılı görünüyor. Hangi havalimanı olursa olsun ister yurt içi ister yurt dışı, uçuş gününüzde havaalanında yapacağınız restoran harcamanızın 25 TL’si  Parafly ve Parafly Platinum ’dan size hediye ediliyor.
  • Parafly sahipleri, Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar’da yer alan AnadoluJet “primeclass” Lounge ve Dış Hatlar’da yer alan Comfort Lounge’da, aşağıda yer alan hizmetlerden ücretsiz yararlanabiliyor.
  • Ankara Esenboğa Havalimanı iç ve dış hatlar terminalı TAV çok katlı otoparklarından %50 indirimli faydalanılabiliyor.
  • Paraf ile tek seferde yapacağınız 150 TL’lik alışverişte İSPARK’ ta ücretsiz otopark hizmetinden faydalabiliyor. Yol üstü otoparklarda 2 saat, açık ve katlı otoparklarda 3 saat ücretsiz park fırsatı sunuyor.
  • Puanları kullanırken hangi hizmetin katsayısının ne olduğunu net olarak görebiliyoruz. 
    • Yurt İçi Uçak 2 Kat
    • Yurt Dışı Uçak 2 Kat
    • Yurt İçi Otel 2 Kat
    • Yurt Dışı Otel 2 Kat
    • Yurt İçi Uçak+Otel 2 Kat
    • Yurt Dışı Uçak+Otel 2 Kat
    • Transfer 2 Kat
    • Paket Turlar 3 Kat
    • Araç Kiralama 3 Kat

Parafly Dezavantajları

Parafly için tek negatif şeyin yurt içi mil kazanım katsayını herhangi bir yerde açıklanmamış olmasını söyleyebiliriz. 

Mil Programları Karşılaştırması

Mil Programları Karşılaştırması
Mil Programları Karşılaştırması

Mil programları karşılaştırması için bir tablo hazırlamak kıyaslama yapabilmek için çok daha kolay olacak gibi göründü gözüme. Kıyaslamaları kolay yapabilmek adına tüm kartların en alt üyelik özellikleri (klasik kart gibi) kıyaslamasını göreceksiniz tabloda. 

Kart – Mil ProgramıGeçerli Olduğu Hava YollarıYıllık Kart ÜcretiMil KazanımıMil Kullanımı
Garanti Bankası – Miles&SmilesTürk Hava Yolları ve Star Alliance Üyesi Havayolu şirketleriMiles&Smiles Gold Mastercard 188 TL
Miles&Smiles Gold American Express 93 TL
Açıklanmış net bir katsayı yok,
Garanti Bankası – Shop & FlyHavayolu firması kısıtlaması yok Shop&Fly Gold Mastercard/Visa  188 TL
Shop&Fly Gold American Express 93 TL
Her 1 TL’lik alışverişinize 1 mil kazanırsınız.Her 1 TL’lik alışverişiniz, 100 mil sayılır. Örneğin; 100 TL değerindeki uçak bileti için 10.000 mil’inizi kullanırsınız.
Qnb Finansbank – Miles & SmilesTürk Hava Yolları ve Star Alliance Üyesi Havayolu şirketleriMiles&Smiles QNB Finansbank 279 TLQNB First müşterileri;  yurt dışı, e-ticaret, seyahat ve eğlence harcamalarınızda %40, market, giyim, sağlık ve benzin harcamalarınızda %10, diğer harcamalarınızda %5 oranında Mil kazanır.
Türk Hava Yolları’ndan ile satın alacağınız uçak biletleri için 1 TL harcamanıza 1 Mil kazanırsınız.
Açıklanmış net bir katsayı yok,
Yapı Kredi Bankası – Adios CardHavayolu firması kısıtlaması yok Adios Kart ücreti 184.5 TLMili hangi katsayı ile kazanacağınız belli değil. Alınacak olan biletin fiyatına ve yurt içi veya yurt dışı olmasına göre puan katsayısı %1 ile %2 arasında değişiyor. Aralıkları açıklanmıyor
Akbank – Wings CardTüm havayollarında geçerli ancak vergileri ödemeniz gerekiyor. Wings kart 196 TLWings ile 1,5 TL alışverişten 1 Mil Puan kazanılır.Yurt dışı alışverişlerinden, yurt içine göre %25 daha fazla Mil Puan kazanılır.Açıklanmış net bir katsayı yok, internet sitesindeki hesaplama motorundan hesaplayabilirsiniz.
İş Bankası – MaximilesHavayolu firması kısıtlaması yok Maximiles 145 TLHer 200 TL’lik alışveriş size 1 MaxiMil birikir.Yurt içi uçuşlarda 1 TL=1 Mil, yurt dışı uçuşlarda ülkeye göre katsayu 1,5 veya 2 .
ING Bank – Pegasus BolBol KartPegasus Havayolları için geçerliING Pegasus BolBol Classic 81 TLClassic kart sahipleri alışverişlerinde her 5 TL’ye 1 BolPuan, seyahat harcamalarında her 2,50 TL’ye 1 BolPuan, Pegasus uçuşlarında her 1 TL’ye 3 BolPuan kazanıyor. Premium kart sahipleri alışverişlerinde 2 TL’ye 1 BolPuan, seyahat harcamalarında her 2 TL’ye 1 BolPuan, Pegasus uçuşlarında her 1 TL’ye 3 BolPuan kazanıyor. Açıklanmış net bir katsayı yok,
Vakıfbank – MilPlusHavayolu firması kısıtlaması yok Kart ücreti yok1 TL 1,5 Mil Açıklanmış net bir katsayı yok,
Halkbank – ParaflyHavayolu firması kısıtlaması yok Parafly klasik 80 TLYurt dışı harcamalarda 1 TL 5 Mil, yurt içi katsayısı açıklanmamış Yurt İçi Uçak 2 Kat, Yurt Dışı Uçak 2 Kat, Yurt İçi Otel 2 Kat, Yurt Dışı Otel 2 Kat, Yurt İçi Uçak+Otel 2 Kat,Yurt Dışı Uçak+Otel 2 Kat,Transfer 2 Kat, Paket Turlar 3 Kat, ,Araç Kiralama 3 Kat

Uzun yıllardır mil kazandıran kredi kartı kullanıcısı olarak, yıllar içinde mil programlarının avantajlarının giderek azaldığını belirtmeden edemeyeceğim. Genellikle mil programı başlatan bankalar ilk birkaç yıl çok avantajlı katsayılar ile müşteri çektikten sonra zamanla katsayılarını düşüyorlar. Böyle bakacak olursak, bankaların yeni çıkardıkları mil programlarını takip edip o kartı almak iyi bir çözüm olabilir.

Mevcut mil programlarını değerlendirirken Miles&Smiles ve ING Pegasus’u ayrı tutmak gerek, çünkü bu iki kart da sadece belli havayolu şirketlerinin (Star Alliance ve Pegasus) biletlerinde fırsat sunuyor. Şu bir seçenek olabilir, bu iki kartı alıp o havayollarından bilet alacağınız zaman bunları kullanabilirsiniz.

En İyi Mil Kartı Hangisi?

Hem yurtiçi hem yurtdışı biletleri havayolundan bağımsız olarak almak istediğimizde ise kartların Mil katsayılarının yanı sıra sundukları ekstra faydalar ön plana çıkıyor. En fazla fayda Halkbank Parafly gibi görünüyor. Üstelik en düşük kart ücreti de onda. 

Eğer bir mil programına dahil olmak istiyorsanız, bankaların kampanyalarını çok yakından takip etmek bu işin sırrı gibi görünüyor. Aksi halde ben normal harcamalarımı yapayım, birikince uçak bileti alırım derseniz benim gibi yılda, iki yılda bir ancak bir bilet alabilirsiniz.

Genel olarak bankaların mil kartlarını tanıttıkları internet sitelerine girdiğimde, çoğunda net olarak sağladıkları fayda veya farka dair bilgiye ulaşmak mümkün olmuyor. Keşke hepsi farklılaşma noktalarının net olarak adını koyabilseler de biz de karar verirken ona göre karar versek.

En düşük sınıf kart ücretlerine bakmış olmama rağmen kart ücretleri oldukça yüksek. Kart ücreti almaktan vazgeçen bir kart olursa fark yaratması çok daha kolay olur. 

Pointship Mil Paylaşım Uygulaması

Pointship Mil Paylaşım Uygulaması
Pointship Mil Paylaşım Uygulaması

Pointship, üyeleri arasında mil paylaşımı yapabileceğiniz bir mobil uygulama. Sadece millerinizi değil, hotel fırsatları, lounge hakları gibi seyahate dair kazanımlarınızı paylaşabileceğiniz sistem kurmuşlar. Mil almak isteyen ve millerini satmak isteyen kişileri ortak bir platformda buluşturmuşlar. 

Pointship Mil Paylaşım Platformu ile Ucuza Uçun

Pointship üzerinden yapacağınız ilk işlemde, servis ücretinde %10 indirim kazanmak için tıklayın!

İndirimden faydalanmak için Pointship Promosyon Kodunuz: COCG-2021

Mil ile uçmak ve uçuş sınıfınızı yükseltmek için ihtiyacınız olan milleri sistemde millerini paylaşmak isteyen kişilerden alabiliyorsunuz, böylece %80’e varan fiyat avantajından faydalanabiliyorsunuz. Pointship uygulamasına Android ve İos üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Üye olarak mil paylaşımına hemen başlayabilirsiniz.

Mil Programlarını Kullanırken Bilmeniz Gerekenler

Mil programlarından bahsederken sık sık bahsi geçen Avans mil ve Star Alliance konusundaki soruları da cevaplamak istedim.

Avans Mil Nedir?

Avans mil, gidedeceğiniz yer için yeterli kadar miliniz olmadığında ileride o milleri toplayacağınızı taahhüt ederek aldığınız millere denir. Harcama ve uçuşlarınız ile 18 ay içinde aldığınız avans mili tamamlamanız gerekir. Eğer avans mili tamamlayamadıysanız bu durumda 1 mil karşılığı belirlenen TL tutar ile kalan mil miktarı çarpılarak kredi kartınızdan tahsil edilir. 

Star Alliance Nedir?

Star Alliance, merkezi Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan, Dünyanın en büyük havayolu topluluğudur. Türk Hava Yolları’nın aralarında olduğu uluslararası uçuş yapan 27 üyesi bulunmaktadır. Miles&Smiles kartlarınız ile bu topluluk hava yollarından biri ile uçtuğunuzda da mil kazanırsınız, milleriniz eklenmemiş ise eklenmesi için talepte bulunabilirsiniz. 

Star Alliance Üyeleri Kimlerdir?

Dünyanın pek çok ülkesinden en prestijli havayolu şirketleri, bu oluşumun üyelerini oluşturmaktadır. Aşağıda tam listesini görebilirsiniz:
Adria Airways, Slovenya
Aegean Airlines, Yunanistan
Air Canada, Kanada
Air China, Çin
Air India, Hindistan
Air New Zealand, Yeni Zelanda
All Nippon Airways, Japonya
Asiana Airlines, Güney Kore
Austrian Airlines, Avusturya
Avianca, Kolombiya
Brussels Airlines, Brüksel
Copa Airlines, Panama
Croatia Airlines, Hırvatistan
EgyptAir, Mısır
Ethiopian Airlines, Etiyopya
EVA Air, Tayvan
LOT Polish Airlines, Polonya
Lufthansa, Almanya, Kurucu Üye
Scandinavian Airlines, İsveç
Shenzhen Airlines, Çin
Singapore Airlines, Singapur 
South African Airways, Güney Afrika
Swiss International Air Lines, İsviçre
TAP Portugal, Portekiz
Thai Airways International, Tayland
Turkish Airlines, Türkiye 
United Airlines, Amerika

Siz de kullandığınız kartlarla ilgili deneyimlerinizi yorum olarak eklerseniz harika olur!

Yolda Kalın!

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

31 Yorumlar

  1. Merhaba;
    Hem Garanti Bankası’ndan hem de QNB Finansbank tan aynı anda miles and smiles özellikli kart alabiliyor muyuz?
    İkisinin de ekstra mil kazandıran kampanyalardan yararlanmak amaçlı soruyorum.

  2. Merhaba,
    Harika icerik icin tesekkurler. Cok faydali. Bir sorum var izniniz olursa. Ayni anda burdaki listeden birkac kartin sahibi olabiliyor muyuz? Bu durumda mil olayi nasil calisiyor? Yani THY uyeligime hem garanti hem halbnak kartimi baglayabiliyor muyum?
    Cok tesekkurler.

    Ps: garanti miles & smiles kullaniyorum. ama tek cazibesi avans mil kullandirmasi ve dusuk ucret almasi suan. Digerlerinde nasil bilmiyorum acikcasi. O bilgiler varsa o da cok faydali olabilir icerik acisindan.
    Tekrar tesekkurler.

    • Merhaba,

      Aynı anda iki karta sahip olabiliyorsunuz evet. Bende şu an hem Garanti hem QNB Miles&Smiles kartı var. Ancak uçuş milleri tek karta yükleniyor. Yani milleri bölmüş oluyorsunuz. O yüzden tek kart kullanmak daha mantıklı. Yazıdaki karşılaştırma tablosunda belirttiğiniz bilgiler yer alıyor.

      Sevgiler

  3. Çok güzel tespitler .Shop&Fly için ; harika bi tele-pazarlama ekipleri var.
    AMA !!! her 1TL 1 mil veya 1.5mil fakat bir İstanbul Ankara bileti Shop&Smile’de 2500mil’den başlayıp en fazla 8400mile çıkarken burda direkt 27bin 30bin millerden başlıyor. ve benim her ay 35000 üstü olan harcamamı kaybetti. ve aidatı ödememe rağmen iptal ettim. Bilgilerinize

  4. merhaba, önceden maximiles kullanıcısıydım ve çok memnundum. kartla sakız bile alınsa puan biriktiriyordu. şubede yaşadığım problem nedeni ile iş bankasına kızarak tüm bağımı koparttım ve adios premium kullanmaya başladım. yapı kredinin kampanyaları gerçekten güzel. puan kazanmaya teşvik etmesi bence iş banksına göre daha başarılı ama bu kampanyalar ve puan biriktirmeler sadece yapı kredi pos cihazını kullanırsanız geçerli oluyor. mesela internetten x liraya bir alış veriş yapıldığında biriken puan yok!!! dediğim gibi iş bankasının özlediğim yanı bu heralde. 1 tl ye sakzı bile alınsa maxipuan ve mil biriktiriyordu ve pos cihazı zorunluluğu da yok… umarım yardımcı olmuşumdur bu yazı ile… bu arada sevil hanıma da bu sayfa ve emeği için teşekkürler.

  5. Ben de yazıdan memnun kaldım, gerçekten hangi kart diye düşünürken parafly’da veya işbankası müşterisi olduğum için maximiles olacağını düşünüyorum. Parafly 120 ile 80 arasında kart ücreti aliyor çünkü. Bu arada bir not yazayım, eğer statü mili tamamlamak için uğraşıyorsanız, thy için mesela, avansmili kullanamıyorsunuz 😉

  6. Ben Fransa’da yasiyordum orada AMEX kullaniyorudum, ve her sene, kart ucretine alerjim oldugu icin musteri servisini arayip 160 € iptal ettiriyordum.
    Acikçasi guzel bir paylasim olmus, ancak yine kararsiz kaldim. Sanki Shop 1 Fly daha uygun gibi gozukuyor fakat neden iki tane kart vermeye çalistiklarini anlamis degilim…Amex kartini parasindan ziyade, gerek duymuyorum…

  7. İş bankası antalya kırcami şubesi beni sürekli kredi satmak için arayarak taciz ettiği için tüm hesaplarımı ve maximiles kartımı kapattım. Hatta defalarca tartıştım en son banka müdüresini arayarak yasal işlem başlatacağım resmen uğraşacağım sizinle dedim. Artık aramıyorlar. Bende vakıf milplus çıkarmıştım çok avantajlıydı ama artık hem kampanya yapmıyor hemde birsürü özelliğini iptal ettiler. Yapı kredi adios şu mil işini açık ve net yapsa, iyi kampanyalar yapsa ona geçeceğim ama şuan hiç cazip değil. Kısacası kararsızım. Bankalar ciddi potansiyelin farkında değil bence amerikada bu işler çok iyi.

  8. Ben Maximiles’cıyım. Aslında Miles&Smiles’ı merak ediyordum ama Garanti Bankası’nın yanında Amex’i zorla verip onu da parayla satma konusunda diretmesi yüzünden almama kararı aldım. İş Bankası bende biraz lovemark, onun da etkisi var ama sistemleri çok sorunsuz çalışıyor. Kazandığın mil ve maxipuan detayını anında görebiliyorsun Maximum Mobil uygulamasında. Kapatılacak avans mil miktarları da dahil şeffaf bir şekilde sunuyor. Uçak bileti alma sitesini de yenilediler geçenlerde. İş görüyor fazlasıyla. Tek eksiği ekstra mil kazandıran kampanya düzenlememeleri. Yani standart ne biriktirebiliyorsan o, ekstra bir kampanyası yok mil tarafında. Her alışverişte hem maximil, hem de maxipuan kazandırması iyi. Maxipuanlar bilet alırken 2 ile çarpılıyor. Ortaya çıkan toplam mil puanı ise Avrupa’da 1,5 – Amerika’da 2’yle çarpılıyor. Biletleri Entaş diye bir firmadan kesiyorlar. Oradaki bilet fiyatları bazen normal piyasadan daha ucuz bile olabiliyor. Tek eksiği işlem masrafi diye millerin bir kısmına standart olarak el koymaları 🙂 20-30 TL civarındaydı bir ara. Ama toplamını düşündüğümüzde yine de çok karlı. Ayrıca avans mil almamaya dikkat etmek lazım. Onun yerine biletleme sırasında geri kalanın parasını ödeyip alın. Çünkü 1 yıl içinde kapatamazsanız 1,5 ya da 2 ile çarpılıp ceza gibi kesiliyor kalan tutar. Halbuki o puanlar mil olarak hesabımda dursaydı, bir sonraki uçuşumda yine katlanarak kullanabilecektim. Şuan boşuna puan kaybediyorum aslında. Bu tür bug’ları da yok değil.

    • Detaylar için çok teşekkürler 🙂
      İşlem masrafı üçüncü parti çalışan bankalarında hepsinde var sanırım, ancak yazılı kaynak olarak bulamadığım için yazmadım, iyi bir noktaya değinmişsin.

Yorumunuzu Yazın