Akıllı telefonlar hayatın diğer alanlarında olduğu gibi seyahat eder ve seyahat planlarken de hayatımızı kolaylaştırıyor. Özellikle seyahat alanında hizmet veren bir çok ücretsiz uygulama bulunması ve tam da ihtiyacınız olan şeyleri sunması gezginler için muhteşem. Seyahate çıkarken telefonunuzda mutlaka bulundurmanız gereken seyahat uygulamaları, benim de aktif olarak kullandıklarımı liste haline getirdim, umarım sizin de işinize yarar!
Bu Yazıda Bulacaklarınız
Enuygun Seyahat Uygulaması
Seyahat planlarınızı daha kapsamlı ve ekonomik hale getirmek için Enuygun’u tercih edebilirsiniz. 2008 yılından bu yana büyüyerek hizmet kapasitesini genişleten Enuygun tek uygulama üzerinden tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor. Otel, uçak ve araç kiralama dışında havaalanı transfer servisi ve hatta yurtdışı seyahatlerinizde seyahat sağlık sigortası dahi yaptırabiliyorsunuz. Uçuş ve otel rezervasyonlarınızı tek bir platform üzerinden yapmanıza olanak tanıyan Enuygun, uygun fiyatlı uçuş seçenekleri ve otel fırsatları sunuyor. Kendi bütçe aralığınızı belirlediğiniz takdirde istediğiniz rotada indirim olduğunda “Fiyat Alarmı” veriyor. Hal böyle olunca Enuygun’un kullanıcı dostu arayüzü sayesinde ve kolaylık tanıyan özellikleri ile seyahat planlarınızı kolayca ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Maps.me Offline Harita Uygulaması
Seyahatlerim sırasında en çok kullandığım ve kullanılmasını en çok önerdiğim seyahat uygulaması Maps.me olsa gerek. Gitmeden önce gideceğiniz ülke veya bölgenin haritasını telefonunuza indiriyorsunuz, ondan sonra internet ihtiyacı olmaksızın harita uygulaması olarak Maps.me’yi kullanabiliyorsunuz. Navigasyon olarak kullanabildiğiniz gibi, yakındaki benzinci, restoran, gezilecek yerler ne varsa çevrimdışı olarak görmeniz mümkün. Ben genellikle yola çıkmadan gideceğimiz yerleri harita üzerinde işaretliyorum, böylece hemen rota çıkarıp yol almamız çok kolay oluyor.
Google Maps Offline Harita Uygulaması
Google Maps Offline harita uygulaması ise seyahat planlarken gideceğiniz noktaları biliyorsanız bu noktaları internetiniz varken işaretleyip indirerek daha sonra internetiniz olmasa bile GPS’ini açıp navigasyon özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bilmediğiniz bir şehirde çoğu zaman hayat kurtaran bir uygulama. Maps.me’ye göre navigasyon özelliği bana daha başarısız geldiği için ilk tercihim genelde Maps.me oluyor.
XE Currency Döviz Çevirme Uygulaması
Yurtdışındaki seyahatleriniz sürekli döviz hesaplamaları ile geçiyorsa XE Currency döviz çevirme uygulaması size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Gittiğiniz ülkenin döviz tipini gitmeden ayarlarsanız offline olarak da rahatça kullanabiliyorsunuz. Ben genelde gideceğim ülkenin para birimi, Türk Lirası, Euro ve Dolar şeklinde ayarlıyorum. Böylece bir fiyat kıyaslamam gerektiğinde kaç dolara geliyor, TL karşılığı neymiş hesap kitapla uğraşmak zorunda kalmıyorum.
Uber Taksi Uygulaması
Dünyada çok yaygın olarak kullanılması ve neredeyse her yerde taksiye göre daha ucuz olması Uber uygulamasını rakipsiz kılıyor. Mutlaka telefonunuzda bulunması gereken seyahat uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alıyor, ne zaman lazım olacağı belli olmaz.
Uber çok yaygın ve ekonomik olsa da, bazı ülkelerin kendi Uberleri var. Bu nedenle gideceğiniz ülkede bu tarz online taksi uygulaması ne var diye önceden araştırıp telefonunuza indirmeniz faydalı oluyor.
Trip Advisor Seyahat Planlama Uygulaması
Gittiğiniz ülkelerde kalacağınız yerler, gezeceğiniz yerler ve yemek yiyeceğiniz yerler hakkında sizden önce giden kişilerin ne dediğini, neyi önerdiklerini ve neler karşısında sizi uyardığını merak ediyorsanız Trip Advisor’da bunlar mevcut. Şu an yorum konusunda global anlamda en iyi seyahat uygulaması diyebiliriz.
Özellikle bilmediğim bir yerde restoran ararken Trip Advisor’dan çok faydalanıyorum. Ancak unutmayın ki, sizin gibi binlerce kişi aynı uygulamayı kullanıyor, bu nedenle Trip Advisor’da liste başı olan yerler genelde çok kalabalık oluyor.
Piri Guide Sesli Rehber Uygulaması
Gittiğiniz yerlere tur ile gitmiyorsanız, tarihi ve turistik yerleri önceden kendinizin araştırması gerekiyor. Özellikle tarihi yerlerde, o yerin tarihi, hikayeleri, efsaneleri gibi noktaları atlamamak için Piri Guide harika bir seyahat uygulaması.
Gideceğiniz yerin içeriğini uygulama üzerinden telefonunuza indiriyorsunuz, sizin gezdiğiniz yerleri konumuzdan tespit ederek o yerleri sesli olarak anlatıyor. Tek ihtiyacınız olan telefonunuz için bir kulaklık.
Ayrıca siz de kendi bilginize güveniyorsanız, kendi rehber içeriğinizi oluşturup Piri kullanıcıları ile paylaşabiliyorsunuz.
Booking.com Otel Rezervasyon Uygulaması
Seyahat etmeye başladığım günden bu yana kullandığım uygulamalardan, internet sitelerinden biri Booking.com. Gideceğiniz yerde kalacak yer arıyorsanız, hotellerden hostellere, villalardan dairelere kadar geniş bir yelpazede alternatif bulabileceğiniz, kullanıcı yorumlarından faydalanarak konaklayacağınız yeri seçebileceğiniz bir sistem.
Rezervasyonlarınızı telefonunuza imaj olarak da indirebiliyorsunuz, böylece internetiniz olmadığında da kalacağınız yere dair bilgiler telefonunuzda oluyor.
Otel rezervasyonlarınızı aşağıdaki linkten yaparak Booking.com’daki ilk rezervasyonunuzda %10 indirim kazanabilirsiniz.
Booking.com’dan %10 indirim kazanmak için tıklayın!
Airbnb Konaklama Uygulaması
Yeni jenerasyon konaklama uygulaması diyebiliriz Airbnb için, kısa dönemli kiralama da deniyor.
Evinizi, odanızı, çiftliğinizi, tasarladığınız bir deneyimi Airbnb üzerinden kiralayabilirsiniz. Güven ve puanlama esasına dayalı olarak çalışan sistem dünyanın herhangi bir yerinden gelen misafirleri ağırlamanıza olanak tanıyor.
Diğer yandan siz de misafir olarak yerel insanların evlerinde konaklayabilirsiniz. Airbnb’de biraz dolaşırsanız, bunun sadece bir konaklama çözümü değil, bir deneyim çözümü olduğunu göreceksiniz. Öyle evler var ki, sadece Airbnb için tasarlanmış. Mesela Netflix’te Stay Here adında bir program var, mülkünüzü Airbnb’de nasıl daha cazip hale getirebileceğinizi anlatıyorlar.
Hostel World Konaklama Uygulaması
Adı üstünde bu konaklama uygulaması hostellere özelleşmiş durumda. Hostel konaklaması seyahatinizi çok daha ekonomik hale getireceğinden benim özellikle tek başıma yaptığım seyahatlerde sıklıkla başvurduğum yöntemlerden biri. Hostel World uygulaması da dünya üzerinde binlerce hosteli bulabileceğiniz bir uygulama.
Hostel konaklaması hakkında bilmeniz gerekenler yazım da ilginizi çekecektir.
Couchsurfing.com Ücretsiz Konaklama Uygulaması
Gittiğinizde yerde birinin evine hatta kanepesine konuk olmaya ne dersiniz? Üstelik ücretsiz olarak. Couchsurfing tam olarak bunu yapabileceğiniz bir uygulama. Sisteme kayıtlı kullanıcılar evlerini, odalarını, kanepelerini dünyanın herhangi bir yerinden gelen misafirlere açıyorlar. Kendileri de bir yere gittiğinde oranın yerlisi birinin evine konuk oluyor. Sistem tamamen gönüllülük esasına dayalı. Gideceğiniz yerde yerini açmış olanlara uygulama üzerinden mesaj atıyorsunuz, sizi kabul edenlerin evinde kalıyorsunuz.
Sadece konaklama için kullanmanıza da gerek yok. Ben yerel birileriyle tanışayım, sohbet edeyim derseniz, onun için de iletişime geçebilirsiniz.
PayBack Seyahat Bütçe Takip Uygulaması
Benim gibi seyahat bütçesini çılgınca takip edenlerden misiniz? Tuvalete verdiğim parayı bile yazıp, takip edip gezi maliyetimi en ince ayrıntısına kadar çıkarmayı seviyorum. Bu nedenle Payback uygulamasını uzun zamandır kullanıyorum. Eğer seyahate birkaç kişi çıkıyorsanız maliyet paylaşımını takip etmek için de çok pratik bir uygulama.
Her seyahat dönüşü yazdığım “Gezi Maliyeti” yazılarımı bu uygulama sayesinde çok kolay bir şekilde hazırlayabiliyorum.
Runtastic Altimeter Yükseklik Ölçme Uygulaması
Benim hem harita hem de yükseklik takip etme takıntım var desem abartmış olmam sanırım. Özellikle dağ, tepe gezerken “şimdi kaç metredeyiz acaba?” diye sürekli merak ediyorum. Altimeter uygulaması bu işe yarıyor, son derece basit ama benim merakımı kolayca yenen bir uygulama. Siz de benim gibi yükseklerde gezmeyi seviyorsanız, bu uygulamayı de seversiniz. Buna benzer farklı pek çok uygulama var, bunu tercih etmemin özel bir nedeni yok.
Google Translate Çeviri Uygulaması
Gittiğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız bir çeviri uygulaması hayatınızı kurtarır. Google translate seyahat uygulaması bu konudaki en iyi alternatiflerden biri. Gideceğiniz ülkenin dilini internetinizin olduğu bir yerde veya gitmeden uygulamaya indirirseniz offline olarak da kullanabiliyorsunuz. Bir diğer güzel özelliği ise fotoğrafını çektiğiniz metinleri çeviriyor olması. Tabelalar, menüler gibi anlamakta zorlanacağınız şeyleri kolayca çevirebilirsiniz.
Triplist Seyahat Çantası Uygulaması
Eğer sürekli seyahat eden biriyseniz ve gideceğiniz yerlere giden diğer insanların valizlerine neler koyduğunu merak ediyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz. İş seyahati için çantanda neler olmalı, aksiyonlu seyahat için neler olmalı, çocuklu aileler için öneriler gibi pek çok çanta içeriği listesi bulabilir, bunlara bakarak kendi listenizi oluşturabilirsiniz.
Rentalcars.com Araç Kiralama Uygulaması
Gittiğiniz yerlerde araba kiralıyor musunuz? Ben zaman zaman kiralıyorum. Araba kiralama konusunda dünya çapında hizmet veren Rentalcars.com uygulamasını kullanıyorum. Pek çok araç kiralama şirketini tek bir yerden listeyebiliyorsunuz.
Yurt dışında araba kiralama yazıma da bir göz atın!
Bla Bla Car Araç Paylaşım Uygulaması
Bla Bla Car, bir yerden başka bir yere gitmek için kullanabileceğiniz yeni nesil uygulamalardan biri. Diyelim ki İstanbul’dan İzmir’e gideceksiniz, hali hazırda o yolu gidecek olan kişiler bu kez arabalarında yer açıyorlar. Airbnb’nin araba paylaşımı modeli diyebiliriz. Hem yol masrafını paylaşıyorsunuz hem de tek başına seyahat etmeyi sevmeyen insanlara yol arkadaşı oluyorsunuz.
Bookmate Kitap Okuma Uygulaması
Seyahat sırasında kitap okumanın en kolay yolu online kitap uygulamaları benim için. Bookmate hem yazılı hem de sesli kitap uygulaması olarak hizmet veriyor. Böylece yanınızda fiziksel kitap taşımınıza gerek kalmadan kolayca kitap okuyabiliyorsunuz.
Dayuse Saatlik Otel Kiralama Uygulaması
Kendi kullanmadığım ama çok ilginç bulduğum uygulamalardan biri bu. Dayuse, gündüz hizmet veren ve bir kaç saatliğine kiralayıp duş alabileceğiniz otel odalarını listeleyen bir uygulama. Uygulama sayesinde gece kalmak istemediğiniz otel konaklamalarında %75’e yakın daha ucuza kalabiliyorsunuz. Diyelim ki uzun süreli kamp yaptınız ve sadece duş almak için bir yere ihtiyacınız var. Dayuse seyahat uygulaması bu durumda hayat kurtarabilir. Deneyen varsa aşağıya yorumlara deneyimlerini eklerse harika olur.
Roomer İptal Edilen Oda Kiralama Uygulaması
Bu da henüz kullanmadığım ama çok merak ettiğim seyahat uygulamalarından biri Roomer. Roomer uygulamasında seyahatlerini iptal ettirmek zorunda kalan insanların otel odalarını kiralayabiliyorsunuz. Bu sayede otel masraflarınız %80’lere kadar daha ucuza gelebiliyor.
Siz de seyahate çıkarken telefonunuzda bulundurduğunuz seyahat uygulamalarını yorum olarak eklerseniz harika olur!
Telefon uygulamaları konusundaki aşağıdaki yazılarım da ilginizi çekebilir:
Yazılarımdan keyif aldıysanız bir de Youtube Kanalıma göz atın; Çok Okuyan Çok Gezen
Anlık paylaşımlarımı ise instagramdan takip edebilirsiniz; Çok Okuyan Çok Gezen
Yolda Kalın!
5 Yorumlar
Urbansurf sizlerle aynı ilgi alanlarını, aynı hobileri, aynı tutkuları paylaşan insanları bir araya getirerek çeşitli aktivitelerde sosyalleşmenizi sağlayan mobil bir sosyal ağ. Uygulamayı Apple Store veya Google Play üzerinden indirebilirsiniz. Listeye biraz kaçak girmek gibi oldu sanırım 🙂
Aksine iyi ki yorum olarak ekledin Serkan, keşke daha çok uygulama yorum olarak eklense de liste uzasa!
İlk kez duyduğum uygulamaları hemen yüklemeye başlıyorum, bu faydalı payşaşım için teşekkürler.
Faydalı olmasına çok sevindim 🙂
Teşekkürler uygulamalar icin