Belgrad, hem kilometre hem de kültür olarak Türkiye’ye yakın olması, uygun fiyatlı olması (eskiden çok ucuzdu) ve vizesiz seyahat edilebileceğimiz ülkelerden Sırbistan‘da olması, renkli gece hayatı ve daha pek çok sebeple Balkanlar‘ın en çok ilgi çeken destinasyonlarından biri. Belgrad’a ilk seyahatimi 2016’nın Ocak ayında 50. ülkem olarak yapmıştım, ikinci seyahatimi ise Belgrad Turizm Ofisi’nin davetlisi olarak 2021’in Ağustos ayında yaptım. Bu seyahatlerimde Belgrad’da gezilecek yerler hakkında aldığım notlar, Belgrad’a gitmek için vize gerekli mi, pandemi koşulları nasıl, nasıl gidilir, ne yenir gibi pek çok bilgiyi Belgrad gezi rehberi niteliğindeki bu yazıda bulacaksınız. Keyifli okumalar!

Belgrad Gezi Rehberi
Belgrad Gezi Rehberi

Belgrad Gezi Rehberi

Belgrad’da gitmek için en iyi zaman, Belgrad’ı gezmek için kaç gün gerekli gibi Belgrad’a gitmeden bilmeniz gerekenler ve bana Belgrad ile ilgili gelen tüm soruların cevaplarını yazımın Belgrad gezi rehberi bölümünde bulacaksınız.

Türk Vatandaşları Belgrad’a Gitmek için Vize Almalı mı?

Belgrad’ın başkenti olduğu Sırbistan Türk Vatandaşları’ndan vize istemiyor. Haziran 2022 itibariyle pasaport da istemiyor. Sadece Türkiye Cumhuriyeti çipli/yeni kimlik kartınız ile Sırbistan’a, dolayısıyla Belgrad’a kolayca gidebilirsiniz.

Türkiye’den Belgrad’a Nasıl Gidilir?

Belgrad'a Nasıl Gidilir?
Belgrad’a Nasıl Gidilir?

Belgrad’a İstanbul’dan Türk Havayolları, Air Serbia ve Pegasus Havayolları’nın uçuşları bulunuyor. Uçuş sadece 1 saat 45 dakika sürüyor. Ayrıca yaz döneminde Antalya gibi tatil beldelerinden charter uçuşları gerçekleşiyor. Uçuşlarla ilgili tek sorun Belgrad çok tercih edilen bir seyahat rotası olduğundan ucuz bilet bulmak biraz zor olabiliyor, onu yakalamak için kampanyaları yakından takip etmek gerek.

Belgrad Gezisi için Kaç Gün Ayırmak Gerek?

Belgrad sakin, gezmesi kolay, rahat bir şehir. Belgrad’da gezilecek yerler listesindeki yerleri birkaç gün ayırarak gezebilirsiniz. 2 gün fena olmaz, 3 gün harika olur, daha fazla zamanınız olursa, Novisad, Karlofça gibi yakın yerlere gitmek için de zamanınız olur.

Belgrad'ın meşhur sokak ressamlarından birinin resmi
Belgrad’ın meşhur sokak ressamlarından birinin resmi

Belgrad’a Gitmek için En İyi Zaman Nedir?

Ben Ocak ayının soğuk günlerinde Belgrad’da idim. Yaz ya da bahar aylarında çok daha hareketli, gece hayatı capcanlı bir şehir sizi karşılıyor olacak. Belgrad’a gitmek için en iyi dönem kış ayları yerine yaz ve bahar ayları. Yaz aylarında Tuna ve Sava kıyıları cıvıl cıvıl oluyor, kışın bu hareketliliği görmek pek mümkün değil.

Belgrad Eskisi Gibi Ucuz mu?

İkinci Belgrad seyahatim sırasında en çok sorulan sorulardan biri “Belgrad eskisi kadar ucuz mu?” oldu. Maalesef cevabım hayır. Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi ve Sırbistan’da neredeyse sıfır enflasyon olması gibi nedenlerle 4-5 sene önce 1 TL 48 Dinar iken, şimdi 1 TL 12 Dinar yani, paramız neredeyse 4 kat Dinar karşısında değer kaybetmiş durumda. Dolayısıyla eskiden çok ucuz olan herşey şu an İstanbul fiyatlarında veya biraz daha pahalı.

Belgrad’a Giderken Yanımıza Euro mu, Usd mi Alalım?

Türkiye’den gelirken yanınızda döviz getirecekseniz; Euro kuru Usd kurundan daha iyiydi, Euro getirmenizi öneririm. Knez Mihailova Caddesi çevresinde çok sayıda döviz bürosu bulunuyor.

Bu arada Belgrad’da bazı yerlerde kredi kartı geçmiyor, bu yüzden mekanlara girerken sormanız ve yanınızda nakit Dinar bulundurmanızı öneririm.

Yurt Dışında Para Bozdurma, Para Taşıma, ATM ve Kredi Kartı Kullanımı yazıma göz atın.

Belgrad’da Şehir içi Ulaşım & Toplu Taşıma Nasıl?

Sırayla gidelim;

  • Belgrad Havalimanı’ndan şehir merkezinde “Aero Bus” adında bir otobüs geliyor.
  • Şehir içinde yaygın bir otobüs, tramvay ağı var, herhangi bir yere gitmek istediğinizde Google Haritalar uygulamasından toplu taşıma seçerek rota oluşturursanız otobüs numarası gibi bilgileri görebiliyorsunuz.
  • Otobüs biletiniz yoksa şoföre nakit olarak ödeme yapabiliyorsunuz.
  • Şehir merkezinden Zemun Bölgesi’ne şehir içi otobüsler ile gidebiliyorsunuz.
  • Şehirde taksi biraz problem. Uber – Bitaksi benzeri bir yerel taksi uygulamaları var, adı Cargo. Uygulamayı kullanabilmek Sırbistan telefon hattınız olması gerekiyor. Eğer Cargo uygulamanız yoksa, Pink veya Naxis markalı taksileri tercih edin, bunlarda kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz ve fiyatları uygun. Bunlar dışında bir taksiye bindiğinizde kazıklanma riskiniz var, bu nedenle tavsiye edilmiyor.

Belgrad’da Nerede Kalınır?

Belgrad’da her bütçeye göre konaklama seçeneği bulunuyor. İlk gittiğimde Mosaic Hostel’de 12 Usd gibi bir paraya kalmıştım, ikinci gidişimde ise Central Point Hotel’de kaldık, gecelik fiyatı 99 Euro’dan başlıyor.

Herhangi bir şehirde konaklama aramalarımı Booking.com üzerinden yapıyorum. İstediğim konumu, özellikleri ve fiyat aralığını belirleyip yüksek puanlı olan yerlerden birini seçiyorum, nadiren pişman oldum. Siz de benzer bir yol ile kalacak yere karar verebilirsiniz.

Belgrad’da İnternet İşini Nasıl Hallettik?

Belgrad’a gidince sürekli internete bağlı kalabilmek için 5GB internet paketi, 7 gün geçerli olan bir GSM hattı satın aldık ve 300 Dinar ödedik. Bizim operatör kaynaklı mıydı bilmiyorum ama sadece 3G vardı ve internet çekim gücü oldukça zayıftı.

Mekanların hemen hepsinde wifi bulunuyor, internet paketi almak istemezseniz wifi kullanmak da bir seçenek.

ÇOK GEZEN TÜYOSU: Gideceğim yerlere Google Haritalar veya Maps.me üzerinden bakmak için internete ihtiyacım var, diye düşünebilirsiniz. Aslında yok, her iki uygulamada da haritayı “offline”, çevrimdışı olarak indirebiliyorsunuz, böylece internetiniz olmasa dahi kullanabiliyorsunuz.

Belgrad’da Ne Yenir?

Belgrad'da ne yenir
Belgrad’da ne yenir

Belgrad’ın hamur işlerini tadarak yeme-içme konusuna giriş yapabilirsiniz. Pekara “bakery”nin Sırpçası. Çeşit çeşit hamur işlerini, gayet ekonomik fiyatlara alabilirsiniz. Buralar hep ayak üstü yemelik yerler, hemen hepsinde bar tipi tabure ve dar masalar var. Uzun uzun oturmadan hemen yiyip devam etmelik yerler. Birkaçını denedim ve hepsi çok taze ve lezzetli idi. Damak tadı olarak çok yakınız tabii. Pekaralarda Boşnak börekleri bulmanız da mümkün.

Hamur işleri dışında kuru et, ayvar, Sırp köftesi (cevapcic), Pljeskavica hamburgeri Belgrad’da mutlaka tadına bakmanız gereken lezzetler. Belgrad’da ne yenir, nerede yenir yazım Belgrad yeme-içme rehberi tadında, mutlaka bir bakın.

Belgrad’a Gitmeden Bilmeniz Gerekenler

Belgrad’a gittiğinizde rahat etmeniz için bazı notlarım var, umarım sizin de işinize yarar:

  • Pek çok yerde kapalı alanda sigara içiliyor, kafeler ve restoranların bir kısmı sigara içilen alanlar ayrıştırılmış durumda ama aynı ortam yarısında sigara var yarısında yok.
  • Avrupa’nın pek çok şehrinde olduğu gibi Pazar günleri şehir neredeyse tamamen ölü. Pazar gününe önemli bir program yapmamaya çalışın.
  • The Times’a göre Belgrad Avrupa’nın gece hayatı şehri. Bu yazıda gece hayatına dair bir bilgi olmayacak, ama eğer gece hayatı ilginizi çekiyorsa kışın değil bahar ya da yaz aylarında gitmenizi öneririm.
  • Sırp kızları gerçekten güzel. Başka söyleyecek birşeyim yok.
  • Türklere karşı hiçbir olumsuz yaklaşım yok, burası Türkiye’den çok fazla ziyaretçisi olan bir şehir. Rahat olun, siz negatif olmadıkça kimse durduk yere size sataşmayacak. Aksine Türkiye’den gelenlere son derece sıcak yaklaşıyorlar.

Belgrad’da Türkçe Konuşan Rehber Bulunur mu?

Belgrad’a Türkiye’den çok sayıda turist gittiğinden hem Türk Vatandaşlarına karşı çok pozitif bir tavır var, hem de ihtiyacınız olması durumunda Türkçe rehberlik hizmeti alabiliyorsunuz. Bizim rehberliğimizi yapan Veljko Antonijevic çok iyi Türkçe konuşuyor, Belgrad’ı da avucunun içi gibi biliyor. Üstelik sadece rehberlik değil, her konuda çok yardımcı oldu bize, ihtiyacınız olursa eminim size de yardımcı olacaktır. Instagram hesabını ismine bağladım, kendisine oradan ulaşabilirsiniz.

Belgrad’da Gezilecek Yerler Listesi ve Haritası

Belgrad’da gezilecek yerler listesi aşağıda sıralanmış şekilde ve aşağıda Belgrad haritası üzerinde işaretlenmiş olarak bulabilirsiniz. Yazının devamında detaylı açıklamaları göreceksiniz.

Belgrad'da Gezilecek Yerler Listesi ve Haritası
Belgrad’da Gezilecek Yerler Listesi ve Haritası
  1. Cumhuriyet Meydanı (Republic Square)
  2. Knez Mihailova Caddesi
  3. Kalemegdan
  4. Öğrenci Meydanı
  5. Aziz Sava Katedrali
  6. Sveti Sava Pazarı
  7. Nicola Tesla Müzesi
  8. Tajmegdan
  9. Aziz Mark Kilisesi
  10. Sırp Tarih Müzesi
  11. Skadarjia Bölgesi
  12. Zemun
  13. Gardos Kulesi
  14. Avala Tepesi & Avala Kulesi
  15. Ada Ciganlija
  16. Beton Hala
  17. Sava Mala
  18. Tekne Turu
  19. FK Crvena Zvezda Stadyumu

Haritaya tıklayarak Google Haritalar uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak haritayı görebilirsiniz.

Belgrad’da Gezilecek Yerler

Belgrad gezilecek yerler listesi için kendi tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Bu listede yer alan Zemun Bölgesi, Avala Tepesi ve Ada Ciganlija hariç heryeri yürüyerek gezebilirsiniz. Yürümeyi sevenler için harika bir şehir, sokakları keşfetmek. ayrı bir keyif.

1. Cumhuriyet Meydanı (Republic Square)

Cumhuriyet Meydanı (Republic Square)
Cumhuriyet Meydanı (Republic Square)

Belgrad’ı gezmeye başlamak için en iyi nokta Cumhuriyet Meydanı (Republic Square). Meydandaki at heykeli aynı zamanda Belgrad için buluşma noktası imiş, biriyle buluşacaksanız burayı söyleyebilirsiniz. Meydanda Ulusal Tiyatro ve Ulusal Müze de bulunuyor. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız buraya uğrayabilirsiniz.

2. Knez Mihailova Caddesi

Knez Mihailova Caddesi
Knez Mihailova Caddesi

Cumhuriyet Meydanı’ndan Belgrad Kalesi (Kalemegdan)’ne doğru uzanan cadde Belgrad’ın en popüler alışveriş caddesi Knez Mihailova Caddesi. Her zaman haraketli bu caddenin ara sokaklarına girip çıkıp güzel cafe ve restoranlar bulabilirsiniz. Kalemegdan’a yaklaştıkça kafe ve restoran seçenekleri artıyor. Sokak sanatçıları, pasajlar, seyyar satıcılar ne ararsanız bulabileceğiniz renkli bir cadde burası. Belgrad’ın İstiklal Caddesi diyebiliriz kısacası.

3. Kalemegdan

Kalemegdan
Kalemegdan

Knez Mihailova’dan doğru devam edince Kalemegdan karşınıza çıkacak. Kalemegdan adnı Osmanlılardan almış, Belgrad Kalesi aslında. İsmi de Kale Meydan’dan geliyor, zaman içinde Sırpça’ya yaklaşmış. Askeri müze, kilise, saat kulesi, kale burçlarından izleme kulesi, büyükçe yeşil alan içeren şehrin en turistik yeri.

Turistler kadar yerellerin de hafta sonu yürüyüşü yapmak için geldikleri Tuna ve Sava nehirlerinin birleşme noktasını yukarıdan görebileceğiniz, yeni Belgrad’a karşıdan bakan manzarası ile herkesi kendine çeken bir yer. İstanbul Kapısı’nı görünce tabii ki çok hoşuma gitti, bizden izler görünce yurt dışında hep hoşuma gidiyor 🙂 Kale içindeki müzeler kış dönemi kapalı, sadece özel grup olarak önceden rezervasyonla girebiliyorsunuz. Gitmeden önce bilgi almak için Belgrad Kalesi’nin sitesini incelemenizi öneririm.

Eğer bahar ya da yaz dönemindeyseniz Kalemegdan’dan nehir kıyısındaki Beton Hala’ya inebilir, bisiklet kiralayıp nehir kıyısında gezebilirsiniz.

4. Öğrenci Meydanı

Öğrenci Meydanı
Öğrenci Meydanı

Knez Mihailova Caddesi’nden iki dakikalık bir yürüyüş ile Öğrenci Meydanı’na ulaşabilirsiniz. Yukarıdaki fotoğraftaki kırmızı pencereli bina dekanlık binası. Bu bölge daha çok öğrencilerin takıldığı bir bölge. Çok sayıda kafe ve restoran, ara sokaklarda bol bol fotoğraflık köşeler bulabileceğiniz şehrin hareketli semtlerinden biri.

5. Aziz Sava Katedrali

Aziz Sava Katedrali
Aziz Sava Katedrali

Aziz Sava Katedrali, Belgrad’ın en büyük kilisesi. 2016’da geldiğimde içeride çok sayıda iskele varken 2021’de gittiğimde iskelelerin çoğu kalkmış ve içerisi çok gösterişli duvar süslemeleri ile donatılmış. Bu kilisenin bir özelliği de İstanbul’daki Ayasofya ile benzerliği.

6. Sveti Sava Pazarı

Sveti Sava Pazarı
Sveti Sava Pazarı

Aziz Sava Katedrali’nden çıkıp katedralin arkasına dolaşırsanız, sabit pazar yeri göreceksiniz. Belgrad’da pek çok yerde bu sabit pazarlardan var. Bunun adı Sveti Sava. İçeride meyve-sebzeden balığa, ikinci el eşyalardan nalburiyeye kadar herşey var. Ev yapımı reçeller, ballar, turşular… “Komşi komşi” diye arasında konuşan pazarcılarla benim görmekten keyif aldığım yerlerden biri, bir şehirde en çok görülmesi gereken yerler pazar yerleri bana göre.

7. Nicola Tesla Müzesi

Nicola Tesla Müzesi
Nicola Tesla Müzesi

Sveti Sava’dan çıkıp artık Nicola Tesla Müzesi’ne doğru devam edebilirsiniz. Nicola Tesla Sırplar için tam bir gurur kaynağı. Öyle de olmalı zaten. Tam bir dahi olan Tesla’nın keşiflerinin bir kısmı hala hayata geçirilememiş. Gitmeden önce Nicola Tesla Müzesi sitesine göz atmanızı öneririm, müzede mutlaka rehberli tura katılın bu sayede bazı minik deneylere şahit olabileceksiniz. Rehberli turlar 2 saatte bir oluyor, eğer zamanında gitmezseniz çok beklemeniz gerekebilir.

Müze giriş ücreti nakit alınıyor ve 2021 fiyatı 800 Dinar, yaklaşık 10 Usd. Müze ziyaret saatleri aşağıda yer alıyor.

Pazartesi: 10:00-17:00
Salı-Cuma: 10:00-17:00
Cumartesi-Pazar: 10:00-18:00

8. Taj Megdan

Nicola Tesla Müzesi’nden çıkıp Belgrad’ın en güzel parklarından biri olan Taj Megdan’ı görebilirsiniz. Tahmin ettiğiniz gibi Taş Meydan’ın Sırpçası.

9. Aziz Mark Kilisesi

Aziz Mark Kilisesi
Aziz Mark Kilisesi

Taj Magdan parkının bitişinde Aziz Mark Kilisesi yer alıyor, bana sorarsanız mimari olarak Aziz Sava’dan daha güzel.

10. Sırp Tarih Müzesi

Taj Megdan’ın önünden devam ederseniz Sırp Tarih Müzesi‘ni göreceksiniz. Biz gitmedik, müzeler ilginizi çekiyorsa uğrayabilirsiniz.

11. Skadarjia Bölgesi

Skadarjia Bölgesi
Skadarjia Bölgesi

Şehrin eskiden en bohem, bugünlerde en turistik yerlerinden biri olan Skadarjia bölgesi’ne gelirken artık akşama yaklaştıysanız akşam yemeği ve gece eğlencesi için buradaki Kafana denilen meyhanelerden birine oturabilirsiniz.

Yoğun dönemlerde rezervasyonsuz yer bulunmuyor diyorlar ama ben kışın gittiğimde sezon düşük olduğu için mekanlar bomboştu. Kafanalarda canlı müzik, türlü mezeler, Sırp şarap ya da rajikaları eşliğinde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

En popüler olan kafanalar; Šešir Moj (Eski şapka), Tri Sesira (Üç Şapka), Dva Jelena (İki Geyik).  Skadarjia bölgesinin girişinde yine bir açık pazar yeri var, Sveti Sava’ya uğramadıysanız buraya uğrayabilirsiniz. 

12. Zemun Bölgesi

Zemun Bölgesi
Zemun Bölgesi – Gardoş Kulesinden manzarası

Zemun Bölgesi eskiden balıkçı barınaklarının olduğu, şehrin belalı tiplerinin yaşadığı bir bölge imiş. Şimdi ise o balıkçı barınakları restore edilip şık restoranlara dönüştürülmüş. Eski şehir merkezinden Zemun Bölgesi’ne giden çok sayıda otobüs var. Zelenivenad meydanından Zemun’a otobüs sorarsanız en fazla yarım saat içinde Zemun’a ulaşırsınız.

Zemun Bölgesi
Zemun Bölgesi

Zemun Bölgesi’ne öğleden sonra gidip Avusturya mimarisi taşıyan sokaklarında gezip fotoğraf çekmenizi, gün batımında tepedeki Gardoş Kulesi’ne çıkıp gün batımını izlemenizi ve akşam nehir kıyısındaki restoranlardan birinde keyifli bir yemek yemenizi öneririm. Şaran Restoran bizim ilk gidişimizde tercih ettiğimiz yer olmuştu, balık restoranı olarak kesinlikle önerilen bir yer. Zemun bölgesini görmeden sakın Belgrad’dan dönmeyin. 

13. Gardoş Kulesi

Zemun’dan nostalji kokan sokaklar arasından tepeye doğru tırmanırsanız Gardoş Kulesi’ne ulaşacaksınız. Kulenin çok güzel bir Belgrad manzarası var. Tepeye tırmanıp bu manzarayı mutlaka izlemenizi öneririm.

Gardos Kulesi
Gardos Kulesi

14. Avala Tepesi & Avala Kulesi

Belgrad’ın bir başka tepesine geçiyoruz şimdi de. Avala Tepesi, Belgrad merkeze yarım saat mesafede bulunuyor. Minik köyler ve üzüm bağlarını geçerek tepeye ulaşıyorsunuz. Tepenin en uç noktasında Meçhul Asker Anıtı şeklinde bir anıt yer alıyor.

Anıttan biraz aşağıda ise 204 metre yüksekliğindeki Avala Kulesi yer alıyor. Burası bir televizyon kulesi imiş. Şu an tepeden Belgrad’ı izleme kulesi olmuş. Kuleye çıkış ücreti 2021 yılı için 300 Dinar.

15. Ada Ciganlija

Ada Ciganlija
Ada Ciganlija

Belgrad’da gezilecek yerler listesinde beni en çok şaşırtan yerleden biri Ada Ciganlija oldu. Sava nehrinin içinde bir adacık oluşturmuşlar. İçeride tenis kortlarından, koşu parkurlarına, çok sayıda plajdan, çeşit çeşit restoranlara kadar ne ararsanız var. Nehir suyu olduğu için bulanık olur diye düşündüğüm su da gayet güzel görünüyordu. Ada Ciganlija içinde uğramadan geçmeyin diyeceğim bir restoran var, Kafanica Na Adi Bakara. Mezeler, et yemekleri şahane. Yerel mutfağa dair pek çok yemek bulabilirsiniz, ayrıca restoranın sahibi tam bir Türkiye hayranı. Zeytinyağları, zeytinleri Ayvalık’tan getiriyor.

16. Beton Hala

Beton Hala
Beton Hala

Belgrad’a yaz aylarında gitmek için çok önemli bir sebebiniz var. Sava nehri kıyısında bulunan ve Kale Megdan’ın hemen aşağısında yer alan Beton Hala bölgesi. Eski depolar yeni restoranlar ve barlar olmuş. Dünya mutfağından yerel restoranlara, kokteyl barlara kadar ne ararsanız var. Sadece yürüyüş yapıp gün batımınde yürüyüş yapmak için de gelebilirsiniz.

17. Sava Mala

Sava Mala
Sava Mala

Beton Hala’dan Tuna’ya doğru değil de Sava’nın içlerine doğru devam ederseniz ulaşacağınız yer bu kez Sava Mala bölgesi. Nehir kıyısında bisiklete binebilir, yürüyüş yapabilir, basamaklara oturup manzarayı izleyebilir veya güzel mekanlardan birinde yemek yiyebilirsiniz.

18. Tuna ve Sava’da Tekne Turu

Tuna ve Sava'da Tekne Turu
Tuna ve Sava’da Tekne Turu

İçinden nehir geçen bir şehirde tekne turu yapmamak mümkün mü? Biz gün batımı saatlerinde kalkan bir tekneyi tercih ettik. Beton Hala bölgesinden kalkan tekne Sava ile Tuna’nın birleştiği noktaya kadar gidip Sava Mala’nın iç kısımlarına kadar gidip başladığı noktaya geri dönüyor. Yaklaşık 1.5 saatlik bir aktivite. Yemekli, yemeksiz farklı seçenekleri var. Yemeksiz turlar 15 Euro.

Sava ile Tuna’nın birleştiği noktada bir duba var, o dubanın orada dilek tutarsanız gerçek. oluyormuş.

FK Crvena Zvezda Stadyumu – Kızıl Yıldız Stadyumu

Yugoslavya, en güçlü olduğu dönemlerde pek çok spor dalında başarılıydı. Kızıl Yıldız Takımı da bu başarı sembollerinden, Orta ve Doğu Avrupa’nın en eski ve aynı zamanda da en başarılı futbol kulüplerinden biriydi. Futbol ile az çok ilgisi olan herkesin bildiği bu takımın efsanevi stadyumu ise turistik bir nokta olarak ziyaret edilebiliyor.

Sırbistan’a vakit ayırdıysanız; Novisad, Karlofça, Emir Kusturica’nın önce film seti olarak kullandığı şimdi de turizme açılan Drvengrad köyü, kayak merkezleri, trekking aktivitleri için farklı rotalar gibi çok fazla seçenek bulabilirsiniz.

Belgrad’a uygun uçak bileti bulmak için tıklayın. 

Belgrad Fotoğrafları

Bu yazıda yer alan fotoğrafları aşağıda toplu olarak görebilirsiniz. Tüm fotoğrafların telif hakkının bana ait olduğunu tekrar belirteyim.

Yeni yazılarımdan haberdar olmak, daha fazla fotoğraf ve video için sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın! 

Yolda kalın!

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

6 Yorumlar

  1. merhaba sevil hanım youtubeda bir ünide yaptığınız konuşmayı izledim bende yeni bir gezginim singapur tayland hong kong macau makedonya arnavutluk bosna hersek karadağ ve sırbistana gittim ben hep turlarla gittim. ben çok iyi bir işte çalışmıyorum ama çok mesai yapıyorum para biriktiriyorum. dediğiniz gibi kendimden çok kısıyorum para olarak mayıs ayında 1 haftalığına belgrada gideceğim sizinle tanışmak isterim

Yorumunuzu Yazın