Moğolistan’da 15 gün geçirdim ve bu süre içinde ülkenin kuzeyindeki Khövsgöl ve çevresi, orta Moğolistan’da Terkhi Gölü, Karakurum, Güney’de ise Gobi çölünde birkaç farklı noktaya gittim. Ulanbatur’da ülkeninin en önemli festivali olan Nadaam’ı izleyip yine Ulanbatur çevresinde 2 farklı Milli Parkı ziyaret ettim. Yola çıkmadan önce konuştuğum arkadaşlarım rotamın çok uzun olduğunu 15 günde bu rotayı bitiremeyeceğimi söylediler ama Moğol yol arkadaşlarım sayesinde görmek istediğim heryeri görebildim. 15 gün süren Moğolistan gezisi maliyeti ne oldu bu yazıda bulacaksınız.

Moğolistan gezisi maliyet
Moğolistan gezisi maliyeti
Turna.com
Turna.com

Moğolistan seyahatim için maddi manevi destek verenleri görmek için tıklayın.

Moğolistan Gezisi Maliyeti

15 gün süren Moğolistan seyahati maliyeti uçak bileti hariç (uçak biletlerim için Turna.com bana destek vermişti) tamı tamına 1048 usd oldu. Günlük ortalama 62usd diyebiliriz. Seyahat ederken hızlı hareket etmek her zaman günlük maliyetinizi yukarı çeken bir unsur ama hiç pişman değilim 🙂

Detaylar aşağıda:

Moğolistan Gezisi Maliyeti
Moğolistan Gezisi Maliyeti
  • Moğolistan’da oralı bir arkadaşımın jeepi ile seyahat ettik ve tüm benzin masrafını ben üstlendim. Bu nedenle bu en yüksek harcama kalemim benzin oldun. Harcamamın en büyük kalemi benzin, toplam 502usd. Çok kötü yollarda çok hızlı hareket etmemizi sağladı jeeple yolculuk bu nedenle bu rakama acımıyorum, bana çok zaman kazandırdı.
  • İkinci büyük kalem ise 204 usd ile konaklama. Aslında genellikle ger kamplarında kaldık ama bazılarına gecelik kişi başı 45usd bile verdik. Tahmin ettiğimden daha pahalı oldu. Bir de yabancılara yerlilerin 1,5 katı gibi bir fiyat uygulaması yaptıkları için de sıkıntı oldu. Sadece 1 gece kendi çadırımızda kaldık. Onda da çok üşüdüğüm için (malzemelerim yazlıktı), ger kamplarını tercih ettik.
  • Üçüncü bütük kalem de yeme-içme 128usd, 17 güne bölünde günlük 7.5usd ediyor o yüzden pahalı diyemeyiz 🙂 Bir de bazı ger kamplarında fiyatın içine yemek de dahildi, bu nedenle yemek ortalaması biraz daha düşük kalıyor.

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

21 Yorumlar

  1. Yorum yapiyorum.yazilarinizi begeniyle takip ediyorum ve #cokgezen Hagtac ile paylasimda yapcam,umarim rotasiz seyyah kitabini kazanirim 🙂 bu arada blogunuzun dog.gunu kutlu olsun

Yorumunuzu Yazın