Moğolistan’da 15 gün geçirdim ve bu süre içinde ülkenin kuzeyindeki Khövsgöl ve çevresi, orta Moğolistan’da Terkhi Gölü, Karakurum, Güney’de ise Gobi çölünde birkaç farklı noktaya gittim. Ulanbatur’da ülkeninin en önemli festivali olan Nadaam’ı izleyip yine Ulanbatur çevresinde 2 farklı Milli Parkı ziyaret ettim. Yola çıkmadan önce konuştuğum arkadaşlarım rotamın çok uzun olduğunu 15 günde bu rotayı bitiremeyeceğimi söylediler ama Moğol yol arkadaşlarım sayesinde görmek istediğim heryeri görebildim. 15 gün süren Moğolistan gezisi maliyeti ne oldu bu yazıda bulacaksınız.
Moğolistan seyahatim için maddi manevi destek verenleri görmek için tıklayın.
Moğolistan Gezisi Maliyeti
15 gün süren Moğolistan seyahati maliyeti uçak bileti hariç (uçak biletlerim için Turna.com bana destek vermişti) tamı tamına 1048 usd oldu. Günlük ortalama 62usd diyebiliriz. Seyahat ederken hızlı hareket etmek her zaman günlük maliyetinizi yukarı çeken bir unsur ama hiç pişman değilim 🙂
Detaylar aşağıda:
- Moğolistan’da oralı bir arkadaşımın jeepi ile seyahat ettik ve tüm benzin masrafını ben üstlendim. Bu nedenle bu en yüksek harcama kalemim benzin oldun. Harcamamın en büyük kalemi benzin, toplam 502usd. Çok kötü yollarda çok hızlı hareket etmemizi sağladı jeeple yolculuk bu nedenle bu rakama acımıyorum, bana çok zaman kazandırdı.
- İkinci büyük kalem ise 204 usd ile konaklama. Aslında genellikle ger kamplarında kaldık ama bazılarına gecelik kişi başı 45usd bile verdik. Tahmin ettiğimden daha pahalı oldu. Bir de yabancılara yerlilerin 1,5 katı gibi bir fiyat uygulaması yaptıkları için de sıkıntı oldu. Sadece 1 gece kendi çadırımızda kaldık. Onda da çok üşüdüğüm için (malzemelerim yazlıktı), ger kamplarını tercih ettik.
- Üçüncü bütük kalem de yeme-içme 128usd, 17 güne bölünde günlük 7.5usd ediyor o yüzden pahalı diyemeyiz 🙂 Bir de bazı ger kamplarında fiyatın içine yemek de dahildi, bu nedenle yemek ortalaması biraz daha düşük kalıyor.
21 Yorumlar
Merhaba Sevil hanım. Moğolistan yazılarınızı okudum. Ama detaylı bir Moğolistan yazısı bulamadım. Daha yazmadınız mı acaba yoksa ben mi göremedim.
Merhaba,
Moğolistanla ilgili yazılarıma http://cokokuyancokgezen.com/tag/mogolistan/ bağlantısından ulaşabilirsiniz. Detaylı bir Moğolistan yazmadım, gezdiğim yerlerin hepsini detaylı yazma fırsatı bulamıyorum. Moğolistan rotam göz atın, sorularınız olursa cevaplarım.
Sevgiler
Güzel yazı, tebrik ederim. Konakladığınız yerlerin fotoğrafları da olsa süper olacak.
#cokgezen blogunuzun doğumgünü kutlu olsun ve sonsuz birliktelik dilerim with blog 🙂 umarım kazanabilirim @rotasızseyyah kitabını…
Çok teşekkürler 🙂
Blogunun dogum gunu kutlu olsun hep gez hep yaz
Yorum yapiyorum.yazilarinizi begeniyle takip ediyorum ve #cokgezen Hagtac ile paylasimda yapcam,umarim rotasiz seyyah kitabini kazanirim 🙂 bu arada blogunuzun dog.gunu kutlu olsun
İyi ki varım, seni tanıdım
Gitmek istediğim yerler arasındadır. Mükemmel anlar geçirmiş olmalısın.
Yazın inşallah bir Orta Asya ve Moğolistan gezisi yapacağım
Ne güzel 🙂
Teşekkürler paylaşım için; çok yararlı bir yazı oldu benim için 🙂
Ufaktan planlamalara basladigim Mogolistan seyahatim icin cok yararli oldu. Kaleminize saglik.
http://www.corabidelikadam.com
Bu video da ilgini çekecektir https://www.youtube.com/watch?v=GenBT4PfHi8
Teşekkürler 🙂
moğolistan için gezi yorumları arıyordum yazdığınız ve resimlediğiniz için çok sevindim . vietnam seyahat yorumlarınızı da bekliyorum. iyi gezmeler…
15 günlük bir seyahat için çook uygun bir maliyet. Tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.. Siz gezin biz takipteyiz 🙂
Çok teşekkürler 🙂
Sizler takip edince ben daha da motive oluyorum 🙂
Söz konusu Moğolistan gibi bir yeri keşfetmekse 1048 usd hiç acınmayacak kadar küçük bir rakam, tabi seyahat tecrübesi bulunmayan insanlar 3 – 4 usd civarında bir harcama yapmadan kurtulamazdı sanıyorum :))
Moğolistan ülke olarak ucuz bir ülke olsa da yabancılar için pahalı bir ülke. Ulaşım, rehberlik gibi maliyetler yabancılara 2-3 kat.
Evet katılıyorum, oradaki 3 – 4.000 usd olacaktı 🙂