Türk Vatandaşları’ndan vize ve pasaport istemeyen, uçuş mesafesi kısa, gezmesi rahat, fiyatları uygun kaç ülke var ki dünyada? Ukrayna bu özelliklerin hepsini taşıyor. Sadece 2 saat uçuş mesafesinde, nüfus cüzdanı ile girebildiğimiz bu ülkenin görülmeye değer pek çok şehri var. Eşimle birlikte ona doğum günü hediyesi olarak aldığım Lviv uçak biletlerimizi çantamıza koyup 4 günlük bir Lviv gezisi yaptık. 4 gün Lviv gezisi maliyeti ne oldu, Lviv’de fiyatlar nasıl, yemek-içme kaça patlıyor, gelin birlikte bakalım!

4 Gün Lviv Gezisi Maliyeti
4 Gün Lviv Gezisi Maliyeti

Lviv Gezisi Maliyeti

Normalde gezi maliyetleri yazılarımda uçak bileti dahil rakamları veririm ama bu kez biletler hediye olduğu için onun fiyatını yazmıyorum 🙂 Ancak biletleri 3 ay önceden aldığımı ve 30 Ağustos tatilinin birleştirilebilir olması nedeniyle kampanya kapsamında bilet bulamadığımı belirteyim, kampanya dönemlerini takip ederseniz Lviv’e uygun uçak bileti bulmanız mümkün.

4 günlük Lviv gezisi kişi başı maliyeti, uçak bileti hariç diğer herşey dahil 118 euro oldu. Şunu da belirtmeliyim ki, hem bir nevi doğum günü kutlaması hem de bütün yaz eşimle birlikte tatil yapmadığımız için biraz kendimizi şımartalım dedik ve yeme-içme konusunda sınır tanımadık. Biraz daha ekonomik hareket ederek bu bütçeyi çok daha aşağılara çekmek mümkün.

Hadi gelin şimdi de neye kaç euro/grivna ödemeşiz, neyi kaça almışız bir bakalım.

Lviv Konaklama Maliyeti

Lviv’de Opera’ya çok yakın minik bir dairede kaldık. Yeri merkeze yürüme mesafesinde, Lviv mezarlığı gibi tramwayla gidilmesi gereken yerler için ise, tramway durağına da çok yakında. 3 gece için daireye toplam 65 euro ödedik. Yani kişi başı 32,5 euro konaklama maliyetimiz oldu.

Lviv'de kaldığımız daire
Lviv’de kaldığımız daire

Lviv’de pek çok konaklama seçeneği var. Lüks otellerden pansiyonlara, hostellere kadar. Ev/daire kiralama ise oldukça yaygın. Bizim kaldığımız yer: Apartment Shpytalna idi. Booking.com üzerinden ayarladık. Tek sorun kiralayan kişinin tek kelime İngilizce bilmemesi idi ama inanın bu anlaşmamıza engel olmadı.

Lviv Müze-Ören Yeri Giriş Maliyetleri

Lviv’de müze ve ören yeri girişleri 30-40 grivna arasında değişiyor. Biz Lviv Mezarlığı (buraya ücret ödemeden girenler olmuş, biz ödedik), Folk Müzesi, Saat Kulesi ve Etnoğrafya müzesine kişi başı toplam 4 euro ödemişiz. Euro’ya çevirince herşey bir ucuz göründü gözüme 🙂

Lviv Mezarlığı
Lviv Mezarlığı

Bir de operaya gittik, opera biletimizi internetten satın almıştık. Bu arada internetten bilet alırken SMS doğrulama kodu gönderiliyor ve onun için Ukrayna GSM hattınız olması lazım. Bir arkadaşımız bize bu konuda yardımcı oldu. Lviv’e gittiğinizde gişeden de alabilirsiniz bileti, bizim gittiğimiz oyun tamamen dolu değildi. Opera için kişi başı 6,3 euro verdik.

Lviv Yeme-İçme Maliyetleri

Gelelimmmm bütün paramızı harcadığımız kaleme 🙂

Başta da söylemiştim, yeme-içme kaleminde kendimizi fazlasıyla şımarttık. Şımarttık ama bir sorun neden? Küçücük şehir Lviv’de dünya mutfağının en güzel örneklerini, iyi fiyatlara yiyip içebiliyorsunuz ondan. Suşi de yedik, Thai yemeği de, Arjantin yemeği de… İçkilere hiç girmiyorum bile 🙂

Lviv'deki konsept mekanlardan biri eskiden Postane imiş
Lviv’deki konsept mekanlardan biri eskiden Postane imiş

Eğer cadde üstü, meydanda bir yerlerde bira içmek isterseniz dolum bira 1 euro civarında, eğer özel bira içmek isterseniz de onlar 2 euro civarında maksimum.

Lviv Croissant diye bir zincir kruvasancıları var, kahvaltınızı orada kahve ve kruvasan sandviç ile 1-2 euro civarında yapabilirsiniz.

3 gece 4 gün kaldığımız Lviv’de 4 akşam yemeği, 3 kahvaltı, 3 öğle yemeği, aralarda öğlen biraları, akşam şarapları derken kişi başı 68 euro yemeğe harcamışız. En yüksek harcamamız kişi başı 15 euro ile Churrasco restoranında sınırsız et yediğimiz yemeğimiz olmuş. Lviv gezisi maliyeti en yüksek kalemimiz yeme-içme oldu diyebiliriz.

Lviv Ulaşım Maliyetleri

Lviv’de ulaşım için çok para harcamadık, zaten şehirde heryer yürüme mesafesinde. Sadece Lviv Mezarlığı ve Folk Architecture Müzesi’ne gidiş dönüşte tramway’a havaalanı gidişinde de taksiye para verdik.

Lviv Ulaşım Maliyetleri
Lviv Ulaşım Maliyetleri

Şehir içi otobüs ve tramvay ücretleri tek yön sabit 5 grivna yani 0,15 euro cent gibi.

Havaalanı ulaşımı için ise, Uber’den ayarladığımız taksi son dakikaya kadar 70-80 Grivna arası fiyat gösterirken son dakika “şehirdeki yoğunluk nedeniyle taksi ücreti yaklaşık 2,5 kat pahalı olacaktır” gibi bir uyarıyla bizi şaşırttı. Gece geç saatteki uçağımız için Uber’e güvendiğimizden ve başka taksi aramak için uğraşmayalım diye, taksiye razı olduk. Sonuçta 187 Grivna ödedik yani 6 euro bile değil 🙂 Kişi başı 3 eurodan az olmuş oldu.

Özetle, kişi başı ulaşım maliyetimiz 3,45 euro ile Lviv’i bitirmiş olduk. Taksi sürprizi olmasa onun da yarısı olacaktı 🙂

Bunun dışında 4 euro kadar da ufak tefek harcamalarımız olmuş.

Biz Lviv’deyken euro 7,65 civarında idi, yani kişi başı 902TL gittiğimiz zamanının parasıyla harcama yapmışız. Çok daha ucuza mal edilebilir miydi? Evet, kesinlikle edilirdi. Biz bu tatili kendimize hediye olarak verdiğimiz için çok maliyet odaklı gitmedik.

Lviv, kesinlikle görülmesi gereken, en az 3-4 gün ayrılması ve tadının çıkarılması gereken çok güzel bir Avrupa şehri.Döviz kurları bu kadar yükselmişken, kaliteli vakti uygun fiyata geçirebileceğiniz harika bir yer Lviv. Benim ikinci gidişimdi ama tekrar geleceğiz diyerek ayrıldık.

Türk Vatandaşları için Hala Ucuz Ülkeler yazım da mutlaka ilginizi çekecektir.

Yolda Kalın!

Yeni yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf, video için sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın! 

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

2 Yorumlar

Yorumunuzu Yazın