2019 yılı resmi tatilleri ne zaman, 2019 Ramazan Bayramı, 2019 Kurban Bayramı ne zaman, tatillerimizi bu resmi tatillere göre nasıl planlayacağız gelin birlikte bakalım.

2019 Resmi Tatilleri
2019 Resmi Tatilleri

Beyaz yakalı çalışırken her yıl başında resmi tatil günlerini çıkarıp ona göre yıllık seyahat planımı hazırlardım. Ben kurumsal hayatı bıraksam da takipçilerimin pek çoğu ve eşim hala resmi tatil günlerine göre seyahat tarihlerini belirliyor. Bu nedenle ben de geleneği bozmayıp resmi tatiller ve hangi tatil döneminde nerelere gidilebileceğine dair önerilerimi içeren yazımı hazırladım.

2019 Resmi Tatilleri Ne Zaman, 2019 Resmi Tatil Günleri Hangileri? 

Önce hızlıca 2019 resmi tatilleri ne zaman, hangi tatil hangi güne geliyor, bu tarihlerde izin kullanarak veya kullanmadan kaç gün tatil yapabiliriz bir bakalım. 

Yılbaşı, 1 Ocak 2019, Salı

31 Aralık yani yılbaşı gecesi Pazartesi akşamına denk gelinde 1 Ocak Salı günü de tatil oldu. Bazı işyerleri Pazartesi gününü de tatil ilan etti veya yarım gün çalıştılar. Tam gün tatil yapanlar hafta sonu ile birleşince 4 gün tatil yakaladı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 2019, Salı

Resmi tatilin en çok Cuma, Pazartesi gibi hafta sonu ile birleşenini sevsem de Salı günü olan resmi tatiller de bize, 1 gün izin kullanarak 4 günlük tatil fırsatı veriyor, işte bu o güzel tatillerden biri. Biz Çok Gezenler ile Ürdün‘de olacağız, sizi de bekleriz!

Emek ve Dayanışma Günü, 1 Mayıs 2019, Çarşamba

1 Mayıs tam hafta ortasına gelen tek gün resmi tatil. Haftayı birleştirerek 1 hafta, Pazartesi, Salı veya Perşembe, Cuma izin kullanarak 5 gün tatil yapmak mümkün.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 19 Mayıs 2019, Pazar

Cumartesi veya Pazar gününe denk gelen resmi tatil günü olmaz olsun 🙂 Şaka bir yana bu yıl 19 Mayıs’tan hayır yok.

Ramazan Bayramı 2019, 3-6 Haziran 2019, Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe

Bu yıl hem Ramazan bayramı hem de Kurban bayramı yüzümüzü güldürecek. 3 Haziran Pazartesi arife günü (yani yarım gün tatil), 4 Haziran Salı’dan 6 Haziran Perşembe’ye kadar Ramazan Bayramı. Sadece Pazartesi yarım gün ve Cuma tam gün izin alarak, tüm hafta tatil yapmak mümkün. Haziran ayı da tatil yapmak için güzel bir dönem, yılın uzun tatili buraya planlanabilir. Biz Çok Gezenler ile Fas‘da olacağız, sizi de bekleriz!

Şehit ve Gazileri Anma Günü, 15 Temmuz 2019, Pazartesi

Ne demiştim, Pazartesi ve Cuma resmi tatillerini severim. İzin kullanmadan uzun hafta sonu seyahatleri için ideal. Hem de yaz ortası, nerelere gidilmez ki 🙂 Biz Çok Gezenler ile Burdur’da olacağız, sizi de bekleriz!

Kurban Bayramı, 10-14 Ağustos 2019, Cumartesi-Pazar-Pazartesi-Salı-Çarşamba

10 Ağustos Cumartesi günü arife günü ile bayram başlıyor ve Çarşamba günü sona eriyor. Perşembe-Cuma alınacak 2 günlük izin ile tam haftalık tatil yapmak için ideal bir dönem. Biz Çok Gezenler ile Gürcistan’da olacağız, sizi de bekleriz!

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 2019, Cuma

İşte en sevdiğim resmi tatil tipi. Uzun hafta sonu 3 gün yakın yerlere, Türkiye içinde yapılacak geziler için ideal bir dönem.

Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 2019, Salı

Bu yıl pek çok resmi tatil Salı gününe denk gelmiş. Demek ki bol bol 4 günlük seyahatler yapacağız. Yakın ülkeler veya Avrupa seyahatleri için ideal olabilir bu dönemler.

2019 yılı resmi tatillerimizin listesi bu kadar. Şimdi kısaca bir hesap yapalım mı?

Resmi Tatil GünüResmi Tatil Süresiİzin SüresiToplam TatilTatil BaşlangıcıTatil Bitişi
Yılbaşı1 gün1 gün4 gün29 Aralık Cumartesi1 Ocak Salı
23 Nisan1 gün1 gün4 gün20 Nisan Cumartesi23 Nisan Salı
1 Mayıs1 gün2 gün5 gün27 Nisan Cumartesi1 Mayıs Çarşamba
Ramazan Bayramı3,5 gün1,5 gün9 gün1 Haziran Cumartesi9 Haziran Pazar
Kurban Bayramı4,5 gün2 gün9 gün10 Ağustos Cumartesi18 Ağustos Pazar
30 Ağustos1 gün03 gün30 Ağustos Cuma1 Eylül Pazar
29 Ekim1 gün1 gün4 gün26 Ekim Cumartesi29 Ekim Salı

2019 resmi tatil günlerini kullanarak ve yıllık izninizden 8,5 gün kullanarak toplamda 38 gün tatil yapma şansınız var. Bu fırsatları sakın kaçırmayın!

Özel Dönemler

Resmi tatillerin yanı sıra bazı önemli dönemler bizim seyahat planlarımızı yakından ilgilendiriyor. Sömetr tatili, Ramazan Ayı, öğrencilerin yaz tatili gibi dönemler ne zaman başlıyor ve bitiyor, tatil planı yaparken onlara da bakmak gerek. Hadi gelin bakalım.

2019 Sömestr Tatili Ne Zaman Başlıyor ve Bitiyor?

Öğrenciler ve öğrenci velileri için tatil dönemleri resmi tatillerden ziyade çocukların eğitim dönemlerine göre belirleniyor. Bu nedenle sömestr yani yarı yıl tatili, 15 tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor onlar için çok önemli.

2018-2019 eğitim öğretim yılı takvimine göre yarı yıl tatili 19 Ocak 2019 Cumartesi günü başlıyor ve 3 Şubat 2019 Pazar günü sona eriyor.

Aslında bu dönem sadece öğrenci ve veliler için değil kış dönemi seyahat etmeyi seven herkes için önemli. Mesela ben özellikle sömestr döneminde yurt içi veya yurt dışı yakın yerlere plan yapmamaya özen gösteririm çünkü heryer çok kalabalık ve pahalı oluyor. O yüzden sömestr bittikten sonraki haftalara plan yaparım. Sömestr bittikten sonra Çok Gezenler ile Kars’a gidiyoruz, sizi de bekleriz.

2019 Eğitim Öğretim Dönemi Ne Zaman Başlıyor ve Bitiyor?

Öğrenciler ve veliler için diğer önemli dönem ise yaz tatili. O yüzden yaz tatili tarihlerine de bakalım.

2018-2019 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Araya Ramazan Bayramı gireceği için muhtemelen okulun son haftası kimse okula gitmeyecek.

2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.

Okullar kapanır kapanmaz yazlık bölgelere bir akın başlayacağı için bu dönem de herkesi yakından ilgilendiriyor. Ben yine yaz tatili yapacaksam Haziran’da okullar tatile girmeden veya Eylül’de okullar açıldıktan sonra yapmayı tercih ediyorum. Böylece hem daha sakin hem de daha ekonomik tatil yapabiliyorum.

2019 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor ve Bitiyor?

Seyahat takvimimizi belirleyen etkenlerden biri de Ramazan ayı. 2019 Ramazan Ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 3 Haziran Pazartesi arife gününe kadar devam edecek. Eğer oruç tutuyorsanız bu dönem seyahat etmek için tercih edeceğiniz dönem olmayabilir.

Umarım 2019 yılı seyahat planlarınızı yaparken 2019 resmi tatil günleri ve özel dönemlerle ilgili paylaştığım bilgiler işinize yarar.

Haydi şimdi plan yapmaya! Yolda kalın!

Yeni yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf, video için sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın! 

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

2 Yorumlar

Yorumunuzu Yazın