Seyahatperest, harika bir blog ismi değil mi? Özge Lokmanhekim‘in kendisindenönce bloguyla tanıştım, sonra onun yazılarının tadını alınca sürekli takip etmeye başladım. O sadece bir seyahat blogu yazarı değil, aynı zamanda bir anne, aynı zamanda pek çok dergi ve gazetede bu aralar çocukla seyahat üzerine yazılarını okuyabileceğiniz bir yazar. Onun en sevdiğim yönlerinden biri de kırtasiye düşkünlüğü, blogundaki fotoğraflara bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bu arada çok da güzel fotoğraflar çekiyor…

Seyahatperest - Özge Lokhamhekim
Seyahatperest – Özge Lokhamhekim

Seyahatperest Röportajı

Seyahatperest Özge de benim sorularımı samimiyetle cevapladı, çooook teşekkürler 🙂

Gezi, gezmek sana ne ifade ediyor? Alıp başını gitme, kaçma, uzaklaşma, yeni yerler görme, yeni insanlarla tanışma,yenilik-rutinden çıkma, hangisi?

Gezmek benim için bir yaşam biçimi, nefes almak gibi diyebilirim. Rutinden çıkma diyemem zira benim rutinimde 15 yaşından beri gezmek var. Her seyahat yeni bir yer ve yeni insanları beraberinde getirse de asıl amaç aslında insanın kendisini bulması, tanıması. Yeni şeyler denemek ayrı bir keyif elbette.

Bugüne kadar gittiğin yerler arasında seni en çok etkileyen, en beğendiğin yer neresi? Neden?

Bir tek yer saymam çok zor, Sidney’de kambur balinaları görmek, Kenya’da safari sırasında aslanlarla burun buruna kalmak, Karadeniz’de Pokut -Artvin arasında trans yayla yürüyüşü, Kapadokya’da gün doğumunu balonda izlemek ilk aklıma gelenler. Her seyahatin bir unutulmaz, beni etkileyen tarafı oluyor.

Bugüne kadar gittiğin yerler arasında sakın gitmeyin diyeceğin bir yer var mı? Neden?

Sakın gitmeyin diyeceğim yer yok ama şurada şu zorluklar var ya da şunları beğenmedim diyebilirim. Mesela Moskova, İngilizce tabela vs olmadığı için gezmesi zor bir sehir. Batum küçük, 2 günde her yerini görebilirsiniz, 1 hafta ayırmaya gerek yok gibi önerilerim olur.

Ben de alıp başımı gitmek istiyorum diyenler için tüyoların var mı?

Her zaman! Geçerli bir pasaport ve vize olmalı hep. Aksi halde her seyahat öncesi bu işlemlerle uğraşmak yorucu ve zaman alıyor. Planlı geziyorsanız erken rezervasyon bütçe açısından faydalı. Iyi bir ön araştırma şart elbette. Zaten Seyahatperest de bunu sağlamak için var.

Son olarak klasik bir soru çok okuyan mı bilir, çok gezen mi?

Bence önce okuyup sonra okuduğu yerleri gezen çok bilir. Okuduğum şeyleri yerinde tecrübe edince o bilgi benim hafızama kazınır, yer eder ve unutmam. Böyle öğrenmek daha kolay.

Seyahatperest’i Hala Takip Etmiyorsanız;

  • Seyahatperest.com
  • Facebook.com/Seyahatperest
  • @OzgeLokmanhekim

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

Yorumunuzu Yazın