Tatil ve seyahat herkes için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Kimi yurt dışında gezerken, kimisi de yurt içi gezi rotaları arasında daha önce hiç görmediği yerlerde geziyor, Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü birçok şehrinde harika bir tatil geçiriyor. Ben her ikisini de keyifli buluyorum. Yurt dışında olduğu kadar yurt içinde de gezilecek birçok yer bulunuyor ve seyahatlerimi planlarken yurt içi gezi rotalarına mutlaka vakit ayırmaya çalışıyorum.

Yurt içi gezileri
Yurt içi gezileri

Marmara Bölgesi

Yurt içi gezi rotaları arasında İstanbul’a yakınlığı ile avantajlı olan Marmara Bölgesi’nde Edirne şehri, hem tarihi özellikleri hem turistik yerleri hem de yemekleri açısından sevdiklerinizle birlikte gidebileceğiniz harika bir seçenek. Hafta sonlarında yapabileceğiniz Edirne turları hem Osmanlı tarihinde kısa bir gezinti hem de güzel bir lezzet turu olacaktır.

Ayrıca; Tekirdağ, Çanakkale, Bozcaada da Marmara Bölgesi’nde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Kapadokya ve Çevresi

Yurt içi gezi rotaları arasında hem Türk hem de yabancı ziyaretçilerin en çok dikkatini geçen destinasyon tabii ki Kapadokya. Dünyada adını duymayan insanın olmadığı Kapadokya, Türkiye’de gezmeniz görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamına gelen Kapadokya çok eski çağlardan beri kayalıkların rüzgar ve yağmurlar ile aşınması sonucu birbirinden güzel şekillerin oluşturduğu doğal güzellikleri ile tarihi kiliselerin, yapıların ve yer altı mağaralarının olduğu bir yerdir. Kapadokya turları ile Kapadokya bölgesini gezmenin yanı sıra, Konya, Tuz Gölü, Ihlara Vadisi gibi bölgenin çevresinde bulunan bu yerleri de gezebilirsiniz.

Şeb-i Arus Zamanı Konya

Konya’yı görmeye karar verirseniz Konya Şeb-i Arus turları ile bölgeyi gezerken aynı zamanda Mevlana’nın şehrinde onu yaşayabileceğiniz bir seyahat deneyimine tanıklık edebilirsiniz. “Ne olursan ol gel” anlayışının sahibi ve güzel sözleri ile tüm toplum tarafından beğenilen Mevlana, Konya şehri ile özdeşleşmiştir. Türkçesi “Düğün Gecesi” anlamına gelen Şebi Arus, Mevlana’nın Allah katında yükselmesini simgeleyen geceye verilen isim oluyor. Sevgiliye kavuşma ya da aşkın manevi boyutu olarak da adlandırılan bu gün, Aşk’ın Gecesi olarak da biliniyor.

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

15 Yorumlar

  1. Merhaba bende Kapadokya’yı çok merak ederim. Ancak bir fiyat bulup gidemedik. Merak ettiğim evleri gerçekte de internette görüldüğü gibi mağara gibi mi?

Yorumunuzu Yazın