Dubai Vizesi Başvurusu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

22
12966

Eylül ayında yapacağım Sri Lanka seyahatimin aktarma noktası hem gidiş hem dönüş için Dubai. Bekleme sürelerim de 12-15 saat aralığında olduğu için, beklemeyi fırsat bilip Dubai’de gezeyim dedim. Ayrıca Dubai uçak bileti almadan Fly Dubai’nin aktarma sürecinde Dubai’yi gezmeyi planlamıştım.

Dubai Türk Vatandaşlarından Vize İstiyor mu?

birleşik-arap-emirlikleri-bayrağı
Dedim ama Dubai’ye daha doğrusu Birleşik Arap Emirliklerine giriş yapabilmek için ne yazık ki Türk vatandaşlarının Dubai vizesi almamız gerekiyor.

Tek girişli ücreti 100usd, evet yanlış görmediniz 100 dolar vize parası istiyor Dubai bizden.

Bizim gibi kısa süreli geçiş yapacak olanlar için ise 96 saatlik transit vize adı altında bir vize uygulaması var. 96 saatlik Dubai Transit Vize bedeli ise 75usd. 100’den iyidir 🙁

Emirates ile gidiliyorsa transit vize ücreti ödenmiyormuş gibi bilgileri okudum ama doğruluk payı nedir bilmiyorum. Emirates ile transit geçen varsa yorum olarak bu yazıya eklerse çok sevinirim.

Dubai Vizesi için Gerekli Evraklar

Dubai vizesi e-vize olarak alınıyor. Aşağıdaki evrakları konsolosluğa ulaştırdıktan sonra 48 saat içinde size dönüş yapıyorlar.

Hem normal vize, hem de transit vize için gerekli evraklar aynı. Herhangi bir aracı kurum üzerinden de başvuru yapılabiliyor, 50TL gibi bir hizmet bedeli alınıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu İletişim Bilgileri

Birleşik Arap Emirlikleri konsolosluğundan telefonla da daha detaylı bilgi alınabilir. Aşağıda konsolosluk iletişim bilgileri yer alıyor. Web siteleri yapım aşamasında görünüyor.

Telefon : (212) 317 92 57 – (212) 317 92 58

Adres: Büyükdere Cad. Meşeli Sok. No:11 4.Levent Beşiktaş, İstanbul

 

 

 

22 YORUMLAR

  1. Ben de birkaç kez Dubai’ye gitmiş biri olarak vize ile ilgili bildiğim bilgileri buraya ekleyeyim o zaman. Biz oraya her gittiğimizde bir arkadaşımın evinde konakladık. Vize başvurusunda da bu bilgiyi vermek zorundasınız zaten, ya da kalacağınız otelin adını.
    Bir seferinde Dubai’ye gidip, orada iki gün kaldıktan sonra Singapur’a geçtik. Hedefimiz dönüşte yine Dubai’ye ypramak ve orada konaklamaktı.
    Buradan gitmeden önce öğrendik ki Dubai kesinlikle ama kesinlikle ”multi” giriş vize vermiyor. Bir kere vizenizle Dubai’ye girdikten ve çıktıktan sonra tekrar vize almak zorundasınız. Gidince oradan hallederiz diye düşündük ama Singapur’a yola çıkmak için vize başvuru ofislerine de gitmemize rağmen konuyla ilgili bilgi alamadık. Siz bir gidin bakalım Singapur’a dönünce havaalanında ofis var orada halledersiniz dediler.
    Döndüğümüzde sahiden de o ofise aldılar bizi. Kişi başı yanlış hatırlamıyorsam 100 dolara yakın bir vize ücreti alıp, zorla da otel rezervasyonu yaptılar. Arkadaşımızın evinde kalacağımızı bilmelerine rağmen. Sonuç itibari ile üç kişilik ailemiz için 550 dolar para ödedik. Kalacağımız iki gün için yılbaşı planımız olmasaydı uçak biletlerimizi değiştirmek daha ucuz olurdu. Üstüne bir de sinir olmamış olurduk.
    Demem o ki gideceklerin haberi olsun. Multi vize yok. Dönüş yolunda ben bu işi hallederim diye düşünmesin kimse. Zİra sizin söylediklerinizi dinlemiyorlar bile 🙂

  2. Multiple giris vize artik Uae icin de mevcut.
    Multi Entry Long Term Visa : This Visa is valid for 90 days availed by travellers having a longer stay and travelling multiple times to UAE. The validity of the visa is 58 days from the date of issue and the client can enter UAE multiple times and stay there for 90 Days from the first entry in UAE.

    Below mentioned documents are needed to apply for a 90 Days Visa.

    Official Tour for Meetings / Seminars / Exhibitions : Passenger’s Passport copy / Confirmed EK Ticket / Hotel confirmation / Company covering letter / Host company invitation letter or Host Resident permit along with the passport copy.

    Personal : ( If the purpose of visit is to meet family or close relatives ). Passport copy / Confirm EK Ticket / Host passport copy / Host Resident page / Host covering letter or guarantee letter / Relationship proof.

    Tourism or property: Passport copy / Confirmed EK Ticket / Confirm Hotel booking or Property Tenancy contract and Property papers.

  3. Merhaba arkadaşlar Dubai vizesi alırken bayağı araştırma yapmıştım bu araştırmalarım THY ve Emirates üzerinden olmuştu ancak bunlardan alınanacak vizede ek evrakalrda istenildiği için tercih etmemiştim internette araştırmalarım sonucunda dubaionlinevize.com isimli sayfadan online başvuru yaptım vizem 1 gün sonra mail adresime gönderildi tavsiye ederim.

  4. Merhabalar, Dubai aktarmalı Taiwan’a gideceğim. Havaalanından çıkmasam dahi transit vize almak zorunda mıyım acaba? Kesin bilgisi olanlar paylaşabilir mi lütfen? Teşekkürler.

    • Merhaba, eğer alandan çıkmayacaksanız vize almanıza gerek yok. Emirates ile uçarsanız bildiğim kadarıyla vizeyle ilgili bir kolaylık sağlıyorlar ama havayoluna sormanız daha doğru olur. Benim bilgim kulaktan dolma.

  5. Merhabalar biz 2 kişi kasım ayında sri lanka ya gideceğiz ve dubai hava alanında 10-11 saat bekleme süremiz var . o yüzden bizde bu saatleri dubai yi gezerek değerlendirmek istiyoruz.transit vize için ne gibi bir yol izlemeliyim.ve nekadar bir ücreti vardır .

  6. Arkadaşlar pazar günü dubai aktarmalı sri lankaya gelmeden önce dubai yi gezmek için kapıda merhaba servisten vize aldık 96 saat geçerli fakat fiyatı biraz tuzlu kişi başı 140 dolar aldılar ve en az 2 saat bekledik. Dubai yi gezerken orada Türk bir aileye rastladık onlarda Dubai aktarmalı Puket e gidiyorlarmış hiç vize parası vermedik direk girdik dediler ama sonra öğrendim ki Emirates havayolları ile uçuyorlarmış , sanırım Emirates uçak biletlerine Dubai transit vizesini yansıtıyor yolcuların bileti göstermeleri yeterliymiş.Şimdi bugün Sri Lankadan Dubaiye oradan İstanbul a uçuyoruz ve yaklaşık 5 saat havaalanında bekleyeceğiz farklı hava şirketleri olduğu için valizi de almak zorundayız hatta Terminal 1 den Terminal 2 ye gitmemiz gerekiyor bu yüzden havaalanından çıkıp gideceğiz bizden yine vize parası alacaklar içime öğle doğdu bakıp göreceğiz.

    • Terminal 1’den Terminal 2’ye geçiş için derdinizi anlatırsanız vize istemeyebilirler. Onu bir zorlayın.
      Emirates’in evet böyle bir hizmeti var.
      Vizeyi TR’den alsaydınız 90USD olacaktı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here